Milli Savunma Bakanlığı'ndan tahıl sevkiyatı açıklaması! "Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacak" Ukrayna ve Rusya’nın konumu ne olacak? Dikkat çeken İstanbul detayı

Millî Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatına ilişkin bir açıklamada bulundu. MSB'den yapılan duyuruda, İstanbul'da koordinasyon merkezindeki Rus personelin görevde olduğu kaydedildi. Ayrıca Bakan Akar'ın takıl sevkiyatının devam etmesi için muhataplarıyla ve ilgili makamlarda görüşmelere ve koordinasyona devam ettiği kaydedildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan tahıl sevkiyatı açıklaması! "Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacak" Ukrayna ve Rusya’nın konumu ne olacak? Dikkat çeken İstanbul detayı

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş sırasında Türkiye'nin girişimleriyle Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünyaya sevkiyatı için imzalanan anlaşmadan Rusya çekildi.

Rusya Savunma Bakanlığı İngiliz destekli Kiev rejimi birliklerinin Kırım açıklarında Rusya'nın Karadeniz Filosu'na, insansız hava araçlarıyla saldırı gerçekleştirildiğini ve bu sırada tahıl taşıyan gemilerin güvenliğini sağlayan Rus savaş gemilerinin hedef haline geldiği belirtildi.

 Yaşananların ardından Millî Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin bir duyuru yayınladı.

Millî Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatına ilişkin bir yeni bir açıklamada bulundu. MSB'den yapılan açıklamada, İstanbul'daki koordinasyon merkezinde bulunan Rus personelin görevde olduğu belirtildi. MSB, ayrıca, "Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacak. İstanbul'da bekleyen gemilerin denetimi sürüyor" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama:

"Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacak"

"İstanbul'da bulunan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Rus personel halen merkezdedir. Bu sürede Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacaktır. İstanbul önlerinde bekleyen tahıl yüklü gemilerin denetlenmesine ise bugün ve yarın devam edilmesi planlanmaktadır.

Görüşmeler sürüyor

Sorunun çözümü ve tahıl girişiminin bugüne kadar koordinasyon içerisinde başarıyla sürdürülen faaliyetlerinin devam etmesi için Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar muhataplarıyla ve ilgili makamlar da kendi aralarında görüşmelere ve koordinasyona devam etmektedir.

Söz konusu görüşmelerde taraflara, dünya genelinde insanlığa olumlu etkisi olan ve tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devam etmesinin ve mekanizmanın devamını olumsuz etkileyecek her türlü provokasyondan uzak durulmasının önemi hatırlatılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir."