İzzet Ulvi Yönter: Fırsatçılığın, karaborsacılığın, stokçuluğun karşısındayız

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, fırsatçılığın, karaborsacılığın, stokçuluğun karşısında olduklarını söyledi. Yönter, "Ekonomik tetikçiler bu ülkeyi yıkamayacaklar, yenemeyecekler." dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter İstanbul Ataşehir'de düzenlenen "Milli Ekonomi Modeli" toplantısında iş ve akademi dünyasından isimlerle bir araya geldi. İzzet Ulvi Yönter fırsatçılığın, karaborsacılığın stokçuluğun karşısında olduklarını söyledi.

"Bu partiler üstü bir amaç"

Yönter, "Milliyetçi Hareket Partisi, sayın genel başkanımızın özellikle büyük kurultayda göstermiş, işaret etmiş olduğu stratejik hedeflerden birisi olan yerli ve milli bir ekonomik model hazırlamak için çalışıyor. Bunu başaracağız. Bu aslında partiler üstü bir amaç. Bu, geleceğimizi güvene almak maksadıyla artık sabah kalkıp kura, akşam yatıp borsaya bakmaktan kurtulabilmek adına atılmış değerli bir adım. Bu konuda da hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu projenin, çalışmanın, mücadelenin mimarı da genel başkanımız Devlet Bahçeli Bey" ifadelerini kullandı. 

"Fırsatçılığın, karaborsacılığın, stokçuluğun karşısındayız"

Döviz kurlarındaki son durumu değerlendien Yönter, "Biz son döviz operasyonlarına karşı devletimizin, hükümetimizin ve milletimizin yanındayız. Türkiye'ye karşı kurulmuş tuzakları bozmak için mücadele veriyoruz. 20 aralık tedbirleri sonucunda kur inmeye başladı. Şu anda sıra fiyatların inişine geldi. Bütün marketler insanlarımızın temel ihtiyaç maddelerinde mutlak surette indirime gitmeliler. Nasıl fiyatları artırdılarsa öyle indirmeliler. İnsanlarımızın kesesine, kasasına, sofrasına, ekmeğine musallat olmayacaklar, olamayacaklar. Fırsatçılığın, karaborsacılığın, stokçuluğun karşısındayız. Parti olarak bunu takip ediyoruz. Artık fiyatların, ekonominin istikrar bulmasını istiyoruz. İstikrarlı bir Türkiye ile 2023'e, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne ulaşmak istiyoruz. Devletimizin yanındayız, ekonomik tetikçiler bu ülkeyi yıkamayacaklar, yenemeyecekler"