Milyonda bir görüldü! Yarı erkek yarı dişi...

Pensilvanya'da kuş gözlemcisi Jamie Hill, milyonda bir rastlanılan ‘yarı erkek yarı dişi’ kardinal kuşunu görüntüledi.

Milyonda bir görüldü! Yarı erkek yarı dişi...

Pensilvanya'da kuş gözlemcisi Jamie Hill tarafından görüntülenen ‘yarı erkek yarı dişi’ kardinal kuşu görenleri hayrete düşürdü. Hill, dünyada milyonda bir rastlandığı belirtilen yarı erkek yarı dişi kardinal kuşuna ilişkin verdiği demeçte, "Hayatta bir kez yaşanılacak deneyimlerden biriydi" dedi.

Yaklaşık 50 yıldır kuş gözlemciliği yapan 69 yaşındaki Jamie Hill, yarı kırmızı yarı beyaz kuşun sıradışı görünümüne geçen hafta Erie kenti dışında yer alan Warren Belediyesi'ndeki bir ağaçta rastladı.

Son derece nadir görülen bu olay "ikili ginandromorfizm" olarak biliniyor. Vücutları biyolojik anlamda ortadan ikiye bölündüğü için teorik olarak hem erkek hem de dişiyle çiftleşerek üreme sağlayabilen ikili ginandromorflar, erkek ve dişi cinsel üreme organlarına bütünüyle veya kısmen sahip olan hermafroditlerden farklı.

BBC'nin haberine göre ikili ginandromorflara dair ilk bilimsel kayıtlar, 1752'de İngiltere Kraliyet Cemiyeti'ne sunulan, ortadan ayrılmış iki farklı renge sahip benzersiz bir ıstakoz, O zamandan beri ender görülen bu duruma kuşların yanı sıra tavuk, kelebek, yılan, arı, yengeç ve ipekböceği gibi hayvanlarda rastlandı.