Milyonlarca emekli bayram edecek! Tüm emeklilerin hesabına yatırılacak tutar belli oldu!

Son aylarda emekli promosyon ödemeleri gündemden düşmüyor. Bankaları büyük bir rekabet içine sokan durum, emeklilerin yüzünü güldürmüştü. Pek çok emekli yüksek promosyon ödemelerinden faydalanmak için banka değişikliğine gitmişti. Emeklilerin aldıkları promosyonlara ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Bu ödemeden faydalanmak isteyen emeklilerin banka değişikliği yapması ya da başvuru yapması gerekmeyecek. Tüm emeklilere yatırılıyor... İşte detaylar...

Milyonlarca emekli bayram edecek! Tüm emeklilerin hesabına yatırılacak tutar belli oldu!

Yılın sonu yaklaşırken emeklilere bir müjde daha geldi. Önümüzdeki yıl içerisinde ek ödeme yapılacak. Ödemeler karşılıksız olacak ve emekli vatandaşların, banka değişikliği yapması ya da başvuru yapması gerekmeyecek.

Emekli ödemelerinin bir yıl içinde 2 defa ödeneceği açıklandı

Önümüzdeki 2023 yılı içerisinde 2 defa olmak üzere emeklilere ödeme yapılması gerekiyor. Ödemeler, bayram ikramiyesi adı altında tüm emeklilere ödenecek. Hem Ramazan hem de Kurban Bayramı kapsamında emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. 

Emekli ödemeleri ne zaman yapılıyor?

Bayram ikramiyesi olarak tüm emeklilere ödenen bu tutar 2 bin 200 TL olacak ve koşulsuz şekilde hesaplara yatırılacak. Gelecek yıl, Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerine denk geliyor. Böylece yılın ilk ikramiyesinin nisan ayında ödeneceği düşünülüyor. Kurban Bayramı ise 2- Haziran 2 Temmuz arasına denk geliyor. Bu sebeple ödemelerin haziran ayının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.