Milyonlarca EYT’li merakla bekliyor! EYT’de kritik detay! Geri sayım başladı… Herkesi ilgilendiren EYT açıklaması!

EYT yasası için geri sayım devam ediyor. EYT’de çok az bir zaman kalırken önemli bir detay daha ortaya çıktı. Peki emeklilik hakkıyla işten ayrılacak olanlar kıdem tazminatı alacak mı? Vergi uzmanı Muhammet Bayram “EYT’liler kıdem tazminatı alacak mı?” sorusuna yanıt verdi.

Milyonlarca EYT’li merakla bekliyor! EYT’de kritik detay! Geri sayım başladı… Herkesi ilgilendiren EYT açıklaması!

Milyonlarca vatandaş EYT yasasındaki gelişmeleri ve yeni düzenlemeleri takip ediyor. EYT’de hızla yeni düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor.

Sayıları yaklaşık 4,5 milyonu bulan EYT’lilerin yıllardır yaşadıkları mağduriyetleri sona eriyor. Kısa süre önce başlayan çalışmalar teknik olarak tamamlandı.

Peki emeklilik hakkıyla işten ayrılacak olanlar kıdem tazminatı alacak mı? Vergi uzmanı Muhammet Bayram konuyla ilgili detayları aktardı.

EYT'liler tazminat alacak mı?

Milliyet’e açıklamalarda bulunan Muhammet Bayram, EYT’lilerin dilekçe vermesiyle otomatikman tazminat almaya hak kazanacaklarını ifade ederken, “Ama emeklilikle beraber kıdem tazminatına hak kazanan çalışanlar bu tutarları alabilecek mi bu büyük bir sorun. Çünkü en son asgari ücretin artmasıyla beraber kıdem tazminatı tavanı 15 bin 371 lira olarak belirlenmişti. Yani 10 yıllık bir çalışan düşünüldüğünde 153 bin 714 lira kıdem tazminatı alınabilecek” dedi.

Bayram, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Burada işverenlerimiz pandemi sürecinden beri bir hayli yoruldu. Pandemi etkilerini üzerinden atıyorlarken şu anda Avrupa ve ABD’deki resesyon ile önümüzdeki günlerde korktuğumuz stagflasyon gelme ihtimal söz konusu. İhracatımızda birinci sınıfta Avrupa ikinci sırada Avrupa bulunuyor."

"Yılsonu itibarıyla programlanması gerekiyor"

"O yüzden EYT’li vatandaşlarımız emeklilik işlemleri yapılırken eğer çalışmayıp emekli olacaklarsa bu tutarın kendilerine ödenmesi için işverenlere bir kolaylık getirilmesi gerekmektedir. Şu anda finansa erişimin zor olduğunu da düşünecek olursak yılsonu itibarıyla bunun da programlanması gerekiyor"