EYT yasası Meclis'e geldi

Milyonlarca kişinin beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası Meclis'e geldi. AK Parti grubunda imzaya açılan yasa teklifinde, milletvekillerinin imzalarını atması sonrası ikinci aşamaya geçilecek.

EYT yasası Meclis'e geldi

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi için kanun teklifi milletvekilleri için imzaya açıldı. Yaklaşık 5 milyon kişinin beklediği ve en çok merak edilen konu olan "EYT ne zaman çıkacak, yasalaşacak?" sorusu yanıt buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenlemede yaş şartı tamamen ortadan kaldırılarak tek formül üzerinden çözüm rotası çizildi. Yasa 8 Eylül 1999'da yapılan emeklilik düzenlemesi öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor.

EYT ile ilgili teknik taslak Meclis'te kanun teklifi haline getirildi ve milletvekilleri için imzaya açıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün AK Parti milletvekillerine EYT konusunda sunum yaptı ve bütçe konusunda bir sorun olmadığını ifade etti.

AK Parti grubunda imzaya açılan EYT yasa teklifi için milletvekillerinin imzalarını atması sonrası ikinci aşamaya geçilecek. EYT kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunalacak ve sonrasında Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.