Milyonlarca öğrenci okul yolunda! İşte İstanbul'da yol durumu

İstanbul'da yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla okul servisleri de yollara düştü.

Yurdumuzda yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen için bugün ilk ders zili çalacak. İstanbul'da se  6 bin 792 okulda toplam 2 milyon 796 bin 674 öğrenci ile 155 bin 39 öğretmen ders başı yapacak. Beklendiği gibi İstanbul'da da öğrencileri okula götürecek servisler yola düşmüş durumda.  Servislerin katılımıyla da trafikte yoğunluk yaşanması bekleniyor. İşte trafikte son durum:

Milyonlarca öğrenci okul yolunda! İşte İstanbul'da yol durumu - Resim : 1

Bu yıl okullarda öğrencileri bekleyen birçok değişiklik de var.

Yeni eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı 17 Ocak 2020'de sona erecek. Birinci dönem ara tatili 18-22 Kazım 1919'da, yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020'de yapılacak.
İkinci dönem 3 Şubat 2020'de başlayacak, 19 Haziran 2020'de sona erecek.

Okul servislerine Jandarma ve polisten denetim

İstanbul polisi ve jandarma ekipleri, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk gününde İstanbul’u karadan ve havadan ablukaya alarak yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Çocukların güvenliğini sağlamak için sıkı tedbirler alan ekipler, okul servislerini durdurarak kontrolden geçirdi.

Helikopter destekli denetim

Eğitim ve öğretim yılının ilk gününde alarma geçen emniyet güçleri, özellikle çocukları okullara taşıyan servislere yönelik sıkı bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmaları İstanbul Jandarma Trafik ekipleri ile birlikte gerçekleştiren İstanbul polisi, servisleri durdurarak tek tek kontrol etti. Sürücülerin evraklarını ve araç donanımlarını kontrol eden ekipler, aynı zamanda çocukların emniyet kemeri kullanıp kullanmadığını da inceleyerek, eksikleri olan araçlara işlem yaptı. Ataşehir’de uygulama yapan ekiplerin bu uygulamasına havadan helikopter de destek verdi. Uygulamalar sırasında sigortası olmayan bir sürücü ise bekletilerek yeni bir servis aracı istendi. Servis aracının gelmesi ile birlikte, araçta bulunan çocuklar diğer araca aktarılarak okula gönderildi.