Milyonlarca WhatsApp kullanıcısına acil uyarı! Büyük tehlike saçıyor! Türkiye’deki kullanıcılar hedefte

Resmi WhatsApp'ta olmayan çevrimiçi durum gizleme, yazıyor bilgisini kaldırma ve mesajlar ulaşmasına rağmen durum bilgisinde tek tik görülmesi gibi özellikler sunan modlu WhatsApp sürümleri büyük tehlike saçıyor.

Milyonlarca WhatsApp kullanıcısına acil uyarı! Büyük tehlike saçıyor! Türkiye’deki kullanıcılar hedefte

WhatsApp mesajlaşma modunun yeni bir kötü amaçlı sürümünü keşfetti.

Türkiye'deki kullanıcılar yeni kötü niyetli WhatsApp modunun hedefinde. Kaspersky araştırmacıları, YoWhatsApp adlı popüler WhatsApp mesajlaşma modunun yeni bir kötü amaçlı sürümünü keşfetti.

Virüs bulaşmasına neden oluyor!

Resmi uygulamanın sunmadığı özelliklere sahip olduğu için popüler olan bu mod, diğer Truva atlarını indirebilen, ücretli abonelikler başlatabilen, hatta WhatsApp hesaplarını çalabilen sürümle cihazlara virüs bulaşmasına neden oluyor.

Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar son iki ayda bu tehditten etkilendi ve bunların yüzde 27'si META-Orta Doğu, Türkiye, Afrika bölgesinde gerçekleşti. Etkilenen kullanıcıların yüzde 9'u Türkiye'dendi.

WhatsApp, dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan en popüler mesajlaşma programlarından biri. Ancak kullanıcıların tamamı ana uygulamanın sunduğu özelliklerden memnun değil.

Bu nedenle bazı kullanıcılar sohbetlerinde özel arka planlar ve yazı tipleri kullanmak, toplu mesajlaşma veya belirli konuşmaları şifreyle koruma altına almak gibi daha fazla seçenek sunan WhatsApp modlarını indirmeyi tercih ediyor. Ancak bu tür modlar maalesef her zaman güvenli değil.