Milyonların merak ettiği soru! Yıllık izinler...

Milyonları ilgilendiren kısa çalışma uygulaması yıllık izinlerin nasıl olacağı merak edilmeye başlandı. Peki, neler yapılacak?

Milyonların merak ettiği soru! Yıllık izinler...

Koronavirüs nedeniyle başlatılan kısa çalışma uygulamasıyla istihdamın korunması hedeflen kısa çalışma ödeneğinin şubat sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor. Umzanlar, kısa çalışmanın, emekliliğe hak kazanma süresini uzattığına ilişkin vatandaşları uyardı. Buna göre borçlanma düzenlemesi yapılırsa çalışanların haklarının korunacağı uyarısında bulunuluyor.

Kısa çalışmanın bir yıla yakın bir süre uygulanması nedeniyle de ortaya çıkan diğer bir merak konusu da yıllık izin... İzin süresinin izin hak edişine dahil edilip edilmeyeceği araştırılıyor.

Kısa çalışmada geçen sürelerin kıdem tazminatı ve yıllık izin hak edişi bakımından nasıl değerlendirileceğinin mahkeme kararları ile netleşeceği belirtiliyor. Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da kısa çalışmada geçen sürelerin borçlanılmasına yönelik bir düzenleme yapması söz konusu olursa işçilerin bu süredeki hakları bütünüyle korunmuş olacak.

Alış 32,4703
Satış 32,4775
Değişim -0,07
Son Değer 32,4739
En yüksek 32,60
En düşük 32,41
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00