Bir değerimiz daha UNESCO listesinde

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy'dan açıklama geldi... Minyatür, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne alındı ve böylelikle kültürel unsur sayımız 19'a ulaştı.

Bir değerimiz daha UNESCO listesinde

Minyatür, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne alındı. Kararın ardından hem Dışişleri Bakanlığı'ndan hem de Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan açıklama geldi: Nakkaşlarımız artık bir dünya mirasını icra edecekler.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tarihi ve kültürel mirası yansıtan klasik Türk süsleme sanatlarından minyatürün, bir dünya mirası olarak UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne alındığını duyurdu.

Oy çokluğuyla kabul edildi

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, minyatür sanatının Fransa'nın başkenti Paris'te çevrim içi düzenlenen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras 15. Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nda oy birliğiyle UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne alındığı belirtildi.

Açıklamada görüşleri aktarılan Ersoy, "Tarihi ve kültürel mirasımızı yansıtan klasik Türk süsleme sanatlarından minyatür, bir dünya mirası olarak UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedildi. Nakkaşlarımız artık bir dünya mirasını icra edecekler" ifadelerini kullandı.

Ersoy "Türkiye'nin sahip olduğu zengin kültürel birikimi ulusal ve uluslararası düzeyde korumaya, yaşatmaya ve tanıtmaya devam edeceklerini" belirterek, bu sanatın sadece Türkiye'de değil kültür coğrafyasında da büyük bir tarihi ve kültürel değere sahip olduğunu vurguladı.

 Kültürel unsur sayımız 19 oldu

Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerinde kayıtlı kültürel unsurlarının sayısının 19'a ulaştığını duyurdu.

Açıklamada, Türkiye'nin Azerbaycan, İran ve Özbekistan ile sunduğu 'Minyatür Sanatı' adlı çok uluslu dosyanın, 14-19 Aralık'ta sanal olarak düzenlenen 15. Somut Olmayan Kültürel Miras Komite Toplantısı'nda UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedildiği belirtildi.

Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerinde kayıtlı kültürel unsurlarının sayısının 19'a ulaştığı kaydedilen açıklamada "Köklü tarihimizden getirdiğimiz zengin kültürel değerlerimizi korumayı, yaşatmayı ve tanıtmayı kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.