Monchaux: Sene boyunca güncelleme yapacağız

Alfa Romeo'nun 2021 sezonu lansmanında konuşan Alfa Romeo teknik direktörü Jan Monchaux, takımın sezon içerisinde güncelleme yapmaya devam edeceğini duyurdu.

Monchaux: Sene boyunca güncelleme yapacağız

Alfa Romeo'nun 2021 sezonu lansmanında konuşan Alfa Romeo teknik direktörü Jan Monchaux'ın açıklamasına göre, takım sezon içerisinde güncelleme yapmaya devam edecek. Ancak güncellemelerin sayısı teknik kural değişiklikleri nedeniyle, geçtiğimiz seneden daha az olacağını söyledi.

2020'nin başı itibariyle takımlar, 2021 için yürürlüğe girecek olan yeni teknik kurallara hazırlık yapmaya başlamışlardı. Ancak etkisini gösteren koronavirüs salgının ertelediği sezon başlangıcı ve ekonomik sorunlar nedeniyle bu teknik kurallar, 2022'ye ertelendi. Alfa Romeo teknik direktörü Monchaux, takımının bu koşullar altında neler yaptığı hakkında, "Aslında düşündüğümüzde bu konu, bizi pek de fazla etkilemedi" dedi.

Monchaux'un açıklamalarından satır başları:

"Geçtiğimiz sene Avustralya Grand Prix'sinin iptalinin ardından spor geçici olarak durduruldu, ki bu durum tam da 2021 aracı üzerinde çalışmaya başlayacağımız sırada gerçekleşmişti."

"Geri döndüğümüzde ise kural değişikliklerini bilerek yola devam ettik: 2020 aracının gelişimine konsantre olabildik, ki bunun büyük bir kısmı da 2021'e transfer edilebilecekti, böylece durumdan pek de fazla etkilenmemiş olduk."

"Yeni sezon için olan planlarımızda ise, yeni araçtaki beklentilerimizle gerçek verilerin uyumunu görmek için piste çıkmak var. C41 ile neler başarabileceğimiz konusunda net bir kararı alabileceğimiz tek an piste çıktığımız an olacaktır."

"Sürücülerimizi dinleyecek olmak, yeni aracın sürülebilitesi ve araçtaki özgüvenleri hakkında onlardan geri bildirim alabilmek çok büyük bir önem taşıyor."

"Sezon içi olan gelişime baktığımızda ise, sene boyunca güncelleme yapmayı planlıyoruz, ancak normal bir sezona göre daha az güncelleme yapacağız, çünkü gelecek sezon itibariyle yeni teknik kurallara geçiş yapacağız."

"Şu anda odak noktamız 2022, ki aslında bir devrim niteliği taşıyor olacak: tamamen yeni bir araca sahip olacağız ve bu da ileri girmek için, gridin ön kısmına yaklaşmak için büyük bir önem taşıyor olacak."

"Bu sene boyunca 2022 aracına gelişim önceliği tanıyacak olmamız bir sır değil. 2021 aracına ne kadar az şey koyarsak, 2022 aracına o kadar fazla şey koyarız, özellikle bütçe sınırının geldiği gerçeğini de göz önüne alırsak."