Morg kapısından döndü, yardım bekliyor

Antalya'da karşıdan karşıya geçtiği sırada otomobil çarpması nedeni ağır yaralanan 16 yaşındaki Yonca Hakgüden hastaneye kaldırıldı. Öldüğü belirtilen Yonca Hakgüden'in morgun kapısında hareket ettiği fark edilince yeniden hastaneye götürüldü.

3 yıl içinde zorlu bir tedavi süreci geçiren genç kız 16 ameliyat olarak hayata tutundu. Kızının bakımı için işini bırakmak zorunda kalan baba Arif Hakgüden, morgdan dönen kızının tedavisi için yardım bekliyor. 

Yaşadıkları Kepez'de kuaförde çalışan genç kız evine giderken yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada kaza geçirdi. Kazanın ardından sürücünün kaçtığı olayda Yonca, 45 dakika yol ortasında kan gölünün ortasında yardım gelmesini bekledi. Yoldan geçenlerin farketmesi ambulans çağrıldığında Yonca çok fazla kan kaybetmişti. Sağlık görevlilerin ilk müdahalesinin ardından Yonca Hakgüden'i ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü.

Morg kapısından döndü, yardım bekliyor - Resim : 1

Morg kapısında yeniden hayata döndü

Kazanın haber verilmesinin ardından hastaneye koşan baba Arif Hakgüden, kızını bir türlü kızını bulamadı. Hastane yetkilileri Arif Hakgüden'e kızını kaybettiklerini, onu morg bulabileceğini söyledi. Kızını son kez görmek için morga koşan acılı baba, morg kapısında bir koşuşturma gördü. Kollarının kıpırdadığı ve yaşama döndüğü söylenen hastanın kendi kızı olduğunu anlayan baba havalara uçtu.

3,5 ay yoğun bakımda kaldı

Hemen yoğun bakıma alınıp ameliyat edilen Yonca Hakgüden'in kafatası kemikleri alınarak ödem toplayan beyin baskısı hafifletildi. 80 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren, 20 gün de normal serviste kalan genç kız, 3 yılda 16 ameliyat geçirdi. Yatağa bağımlı hale gelen ve tüm vücudunda kasılmalar meydana gelen Yonca Hakgüden, çevresinde olup bitenlere ise yüzünde beliren tebessüm ve gözünden akan yaşlarla karşılık veriyor.

Diğer çocukları da zihinsel engelli

Kızını ve eşini yalnız bırakamadığı için işten ayrılan Arif Hakgüden, yıllardır acı içinde yaşadıklarını söyledi. Komşularının ve yakınlarının yardımları sayesinde yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Arif Hakgüden, kızının tedavisine yardımcı olacak hayırseverlerden destek istedi. Baba Hakgüden, Kızım lise 2'nci sınıf öğrencisiydi. Hafta sonları kuaförde çalışıyordu. İşten eve dönerken otomobil çarpıp kaçmış. Doktorlar bize öldüğünü söyledi. Sonra bir anda yaşama geri döndü ve ameliyata aldılar. Doktorlar gerekeni yaptıklarını söyleyip eve gönderdi. Kızımın bezine kadar değiştiriyorum. Yeniden yaşama dönmesini bekliyoruz. Tedavisi mutlaka vardır dedi. Arif Hakgüden, 17 yaşındaki Duran Ali adında bir oğlu olduğunu, onun da yüzde 50 zihinsel engelli olduğunu söyledi.

Sürücü tutuksuz yargınıyor.

Diğer yandan kazanın ardından yakalanan sürücü M.R.K.'nin tutuksuz yargılandığını, 3 yıl geçmesine rağmen davadan sonuç çıkmadığından yakınan Arif Hakgüden, adaletin en kısa sürede yerini bulmasını beklediklerini söyledi.