Moskova'yı kızdıran hamle! Rusya Ermenistan'ı açık açık tehdit etti

Ukraynalı çocukların Rusya’ya kaçırıldığı iddiaları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Rusya lideri Vladimir Putin'le ilgili kararı sonrası Ermenistan'ın UCM hamlesi Moskova'yı kızdırdı. Ermenistan'a bir uyarıda bulunan Rusya, girişimin 'ciddi sonuçları olacağını' bildirdi.

Moskova'yı kızdıran hamle! Rusya Ermenistan'ı açık açık tehdit etti

Rusya-Ukrayna savaşının son adresi olan Bakhmut'ta, Ukraynalı çocukların Rusya'ya kaçırıldığı iddiaları nedeniyle UCM Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i aranan kişi ilan etmişti.

Putin'le ilgili kararın ardından Ermenistan, Lahey’de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) bir üyesi olmak için Roma Statüsü’nü kabul etmek için süreç başlatmıştı.

RUSYA: KABUL EDİLEMEZ

Ermenistan'ın bu hamlesi sonrası Rusya'dan sert tepki geldi. Rus resmi Haber ajansı RIA’nın bildirdiğine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, Ermenistan’ın mahkemenin taraflarından biri olmasının 'kabul edilemeyeceğini' aktardı.

"ÇOK CİDDİ SONUÇLARI OLUR"

Bu adımın ikili ilişkiler açısından 'çok ciddi sonuçlarının' olacağı belirtildi.

Rusya ile tarihi müttefiklerinden Ermenistan arasındaki ilişkiler Ukrayna savaşının başlamasından beri zorlu bir döneme girdi.

Ermenistan ise Azerbaycan ile Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarını sona erdirmesini sağlayan ve Rusya’nın arabulucu olduğu anlaşmanın uygulanmasında Rusya’nın yeteri kadar çaba harcamadığını belirtiyor.

Ermenistan’da Yüksek Mahkeme Roma Statüsü’ne onay vermişti; şimdi de parlamentonun anlaşmayı kabul etmesi bekleniyordu.

ICC’nin kararı, gideceği ülkenin Roma Statüsü’nün tarafı olması durumunda Putin’in yurt dışı seyahatlerini zora sokabilir.

Putin’in bu yıl seyahat etmesi beklenen ülkeler arasında Güney Afrika ve Türkiye var.

Türkiye, Roma Statüsü’nün bir tarafı değil.