Müftü, 'mahcubuz' deyip Eymen'in tabutunu öptü

İzmir'de öldürüldükten sonra annesi ve erkek arkadaşı tarafından tandıra atılan 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın cenazesi Eskişehir'de gözyaşları içinde defnedildi.

İzmir'de, annesi M.D. ile annesinin sevgilisi S.E. tarafından öldürüldüğü iddia edilen 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın cenazesi bir otomobilin bagajında Eskişehir'e getirilerek Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde bir süre morga alındı. Görevlilerin cenazenin bir gün daha beklemeyecek durumda olduğunu belirtmesi üzerine minik Eymen'in minik cenazesi için Asri Mezarlığı’nda yer bulundu. Eymen Sadık Durak'ın cenazesi kendisi gibi küçük bir tabuta konularak Tepebaşı ilçesine bağlı Eskibağlar Mahallesi’ndeki Hal Camii’ne getirildi.

 

Müftü, mahcubuz deyip tabutunu öptü

İkinci namazının ardından Eymen Sadık Durak'ın cenaze namazı kılındı. Cenazeye yakınlarının yanı sıra Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım da katılarak namazı bizzat kıldırdı.

 

Küçük Eymen’in koşup oynayacağı bir yaşta hayatını kaybettiğini ifade eden Yıldırım, “O bir cennet kuşu yavrumuz, mahcubuz karşısında. Çocuklar bizim gönül huzurumuz, göz aydınlığımız. Yeryüzünün en masum, en nadide varlıklarından biri olan Eymen, yavrumuzun cenaze namazını kıldırmaktan dolayı üzgünüm. Mahcubuz, Rabbim bizi merhametten ayırmasın. Buna sebep olanlar kıyamet günü en ağır soruya muhatap olacakladır” dedi.

 

İlçe müftüsü Yıldırım, konuşmasının ardından Eymen’in tabutunu öperek namazı kıldırdı. Eymen Sadık Durak'ın cenazesi, namazının ardından yakınlarını omuzunda cenaze aracına kadar gözyaşlarıyla taşındı. Eymen'in cenazesi, daha sonra Asri Mezarlıkta toprağa verildi.