Korkunç itiraf vahşi cinayeti aydınlattı

Eşinin kaybolduğunu söyleyen Osman Yalçınkaya korkunç cinayeti itiraf etti. Yalçınkaya, karısını öldürüp yaktıktan sonra üzerine çöp poşetleri koymuş. Yalçınkaya daha sonra eve gidip orucunu açmış.

Korkunç itiraf vahşi cinayeti aydınlattı

Türkiye bugün kan donduran bir cinayetin ayrıntılarını öğrenince bir kez daha sarsıldı. Televizyon ekranlarında 'kayıp' karısını arayan adam cani bir katil çıktı. Osman Yalçınkaya, eşini nasıl öldürdüğünü detaylarıyla anlatarak pişman olduğunu söyledi. İşte Yalçınkaya ailesinin korkunç dramı...

10 Haziran'da karakola gidip 'kayıp' dedi

Osman Yalçınkaya, 10 Haziran 2018 yılında eşi Fatma Birgül Yalçınkaya'nın evinin önündeki parkta otururken kaybolduğunu polise bildirdi. Psikolojik sorunları olduğunu belirttiği karısının aynı zamanda alzheimer rahatsızlığı bulunduğunu söyleyen Yalçınkaya, eşinin bulunması için çalışma başlatılmasını istedi.

21 Haziran'da Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıktı

Olaydan bir süre sonra Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkan Osman Yalçınkaya, kayıp eşinin bulunması için yardım istedi. Daha önce de benzer olaylarda katiller ekrana çıkıp öldürdükleri insanların bulunması için yardım talebinde bulunmuştu. Benzeri bir olayda Adana'da alzheimer hastası annesini arayan bir şahsın, kendi annesini öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

28 Temmuz'da kalıntıları bulundu

Polis ekipleri kayıp kadını arama çalışmalarını sürdürdükleri sırada Ahi Evran mahallesinde bulunan parkın karşısındaki harabe evlerde bir insana ait kafatası ve kemikler bulundu. DNA incelemesi yapılan kemiklerin Fatma Birgül Yalçınkaya'ya ait olduğu ortaya çıktı.

Osman Yalçınkaya 29 Temmuz'da gözaltına alındı

Olayı araştıran dedektifler, Osman Yalçınkaya'nın eşiyle sürekli kavga ettiğini öğrenince şahsı gözaltına aldı. Osman Yalçınkaya'nın alkol bağımlısı tespit edilmesi şüphelerin artmasına neden oldu. Polisler Yalçınkaya'yı sorguladı ancak bir sonuca varamadı. Cani koca o dönem serbest bırakıldı.

Osman Yalçınkaya her şeyi itiraf etti.
Osman Yalçınkaya her şeyi itiraf etti.

Her şeyi itiraf etti! Kan donduran ifadeler

Araştırmayı derinleştiren dedektifler, Osman Yalçınkaya'nın çelişkili ifadeleri ve hedef saptırmaya çalıştığı cümleleri nedeniyle bir kez daha gözaltına aldı. Çapraz sorguya çekilen Osman Yalçınkaya, yıkıntı evlerin bulunduğu bölgede eşini öldürdüğünü, delilleri yok etmek amacıyla eşinin cesedinin üzerine orada bulunan kağıtları, çöp halindeki poşetleri, çalı çırpıları ve odunları koyduğunu söyledi.

Üzerine bulunan kendi çakmağı ile eşini yaktığını söyleyen Yalçınkaya, çakmağı da oraya attığını ve uzun süre yanan eşinin başında beklediğini söyledi. Daha sonra Ramazan olmasından dolayı orucunu açtığını ve oğulları ile komşularına eşinin kayıp olduğunu söylediğini anlattı. Yalçınkaya, gece boyunca eşini aradıklarını ve polis giderek müracaatta bulunduğunu itiraf etti.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Osman Yalçınkaya, geçirildiği sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Eş katili koca, burada gazetecilerin sorusu üzerine pişman olduğunu dile getirdi. Öte yandan, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından oluşturulan özel ekip, bir faili meçhul olayı daha aydınlattı.