Muğla Bodrum'da korkutan orman yangını! Sabotaj ihtimali var mı? Kaymakamdan açıklama geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayan orman yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, ekiplerin yoğun çabası ile alevler kontrol altına alındı. Bölgede incelemelerde bulunan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar "Sabotaj ihtimali yok ama yangının zeytinlik alandan çıkmış olması akıllara o bölgede ateş yakılıp yakılmadığı sorusunu getiriyor" dedi.

Muğla Bodrum'da korkutan orman yangını! Sabotaj ihtimali var mı? Kaymakamdan açıklama geldi

Bodrum'da ormanlık ve makilikte çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu 2 saat sonra kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 2 hektarlık alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Muğla Bodrum'da korkutan orman yangını! Sabotaj ihtimali var mı? Kaymakamdan açıklama geldi - Resim : 1

"Yangın toplamda 2 hektarlık bir alanda etkili oldu"
Yangınla ilgili açıklama yapan Bayar, "Yangına ilk etapta bölgemizde bulunan 4 hava aracı müdahale etti. Daha sonra çevre illerden 10 hava aracı daha yangına müdahale etti. Helikopter ve uçak olmak üzere 14 hava aracı yangına müdahale etti. Yanan alanın Mumcular Barajı'na yakın olması bizim manevramızı artırdı, helikopterlerimiz oradan su alarak hızlı bir şekilde yangını kontrol altına aldı. Yangın toplamda 2 hektarlık bir alanda etkili oldu." dedi.

Muğla Bodrum'da korkutan orman yangını! Sabotaj ihtimali var mı? Kaymakamdan açıklama geldi - Resim : 2

"Sabotaj ihtimali yok ama yangının zeytinlik alandan çıkmış olması akıllara o bölgede ateş yakılıp yakılmadığı sorusunu getiriyor"
Bayar "Zeytinlikten başlayan yangının ormanlık alana sıçradığını görmüş olduk. Rüzgarla birlikte yangın batıdan doğuya ilerledi. Devletimizin bütün imkanlarıyla müdahale edince yangını söndürme kolaylığı sağladık. Yangın şu an tamamen kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışması yapıyor. Sabotaj ihtimali yok ama yangının zeytinlik alandan çıkmış olması akıllara o bölgede ateş yakılıp yakılmadığı sorusunu getiriyor. Özellikle sabotaj olduğunu düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.