İnanılmaz bir hayat

Fatma ve Aynur Akarsu babaları onları terk ettiğinde 2 ve 4 yaşındaydı. Aradan tam 45 yıl geçti. Kız kardeşler babalarından ümidi kesmiş, ölmüş olabileceğini düşünüyordu. Ta ki, hastaneden o telefon gelene kadar...

İnanılmaz bir hayat

Muğla'nın Datça ilçesinde yaşayan Fatma Akarsu ve Aynur Akarsu kardeşlerin hayatı İzmir'deki bir hastaneden gelen telefonla değişti. 45 yıl önce kendilerini terk eden ve bir kez dahi haber alamadıkları babaları hayattaydı ve kendilerine ihtiyacı vardı.

Babalarından o yaşta şiddet gördüler

Fatma ve Aynur Akarsu kardeşler, babalarıyla yaşadıkları sırada şiddete maruz kaldı. İki kardeş de babaları tarafından dövülüyor, aşağılanıyordu. İsmail Akarsu bir süre sonra hiç kimseye bir şey söylemeden evden çıktı ve bir daha da geri dönmedi.

Kendilerini 45 yıl önce terk eden babalarına kavuştular ancak mutlulukları 1 hafta sürdü.
Kendilerini 45 yıl önce terk eden babalarına kavuştular ancak mutlulukları 1 hafta sürdü.

Küçük kardeşler annesi ile birlikte anneannesinin evine sığında ve burada büyüdü. Daha sonra evlenen kardeşlerlerden bugün 49 yaşında olan Fatma, Kabay soy ismini aldı. Kardeşi 47 yaşındaki Aynur ise Kardemir soy ismini aldı. İki kız kardeş yaklaşık 25 yıl boyunca babalarını aradı.

Küçükken yaşadıklarına rağmen öz babalarını görmek, onu tanımak istiyorlardı. Aradan geçen sürenin ardından hayatta olmadığını düşünerek aramaya da son verdiler.

45 yıl sonra gelen mutluluk

Yaklaşık 45 yıl önce kendilerini terk eden babalarından ümidi kesen kız kardeşler, geçen hafta İzmir'deki bir hastaneden gelen telefon ile babalarının yaşadığını ve yakalandığı hastalık nedeniyle az bir ömrünün kaldığını öğrendiler.

Yaşadıkları her şeye rağmen babalarını İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yanlarına alıp ömrünün kalan kısmında rahat yaşaması için geçmişi unutan kız kardeşler, babalarını Datça'ya getirdi.

Yaklaşık yarım asır sonra terk ettiği çocuklarının şefkati ile karşılaşan İsmail Akarsu çocukları ile mutlu bir hayata başladı ama ailenin mutluluğu kısa sürdü. Çocukları tarafından en zor gününde eve alınan İsmail Akarsu, yaklaşık bir hafta sonra hayatını kaybetti.

"Zor günler yaşadık ama babamızdı"

İlginç olay ilçede günün konusu haline gelirken Fatma Kabay ve Aynur Kardemir, "45 yıl önce zor günler yaşadık. Babam terk ettiği için anneannemiz bizi bakıp büyüttü. Buna rağmen yıllarca babamızı aradık. Ancak bir türlü izine rastlamayınca öldüğünü sandık. İzmir'deki bir hastaneden telefon gelince şaşırdık. Her şeye rağmen evlatlık görevimizi yapmak için gidip babamıza sahip çıktık. Kalan ömrünü en güzel şekilde yaşatmaya çalıştık. Lakin babamızın fazla ömrü kalmamış. Güzel günler yaşamasını isterdik ama ömrü yetmedi" diye konuştu.

Yaklaşık 45 yıl çocuklarından uzak yaşayan İsmail Akarsu, 45 yıl sonra son yolculuğuna terk ettiği çocukları tarafından uğurlandı.