Domuzları elleriyle beslediler

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatilini geçiren yerli ve yabancı turistler ile bölge halkı, kent merkezine inen yaban domuzlarını besliyor. Turistlerin, bir metreden daha az mesafede domuzlar ile iç içe olması dikkat çekti.

Domuzları elleriyle beslediler

Ormanlardan Fethiye merkeze kadar inen yaban domuzu sürüleri ara sokaklarda gezerek yiyecek arıyor. Yavrularıyla birlikte sürü halinde ilçe merkezinin ana cadde ve sokaklarında dolaşan yaban domuzları otomobillerin arasında gezerken, yerli ve yabancı birçok turistin de ilgi odağı oldu. Mahalle sakinleri ve turistler, çeşitli yiyeceklerle yaban domuzlarını besledi.

"Korkulacak bir durum yok"

Rus turist Anastasia Zoya, domuzların en yakın arkadaşı olduğunu belirtip, "Her gün buraya yiyecek getiriyorum. Domuzları beslemek için herkesi buraya davet ediyorum. Korkulacak bir durum yok" dedi. Bir başka Rus turist Alexey Faina ise, "Bu zamana kadar yakından hiç bu kadar büyük domuz görmedim. Rusya'da ormanın derinliklerinde yaşıyorlar" diye konuştu.

 "Bugüne kadar kimseye zarar vermediler"

Bir otelde aşçı olarak çalışan Şener Karagöz, "Yeşilliklerin saplarını ve artan yiyecekleri biriktiriyoruz. Gece ise domuzlara veriyoruz. Hepsini yiyip karınlarını doyuruyorlar. Domuzlar bu zamana kadar kimseye zarar vermedi. Herkes elinden geldiği kadar da bu hayvanlara yardımcı oluyor" dedi.