Atatürk'ün partisinde Atatürk diyemeyen vekillerin olması içimizi kan ağlatıyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nde istifa dalgası sürüyor. Muharrem İnce, yeni kuracağı partisinin sinyallerini verdi ve CHP ile yollarını ayırdığını duyurdu.

CHP Kurultayı'ndan sonra “Memleket Hareketi”ni başlatan Muharrem İnce basın toplantısı düzenledi ve Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarını ayırdığını duyurdu. 

İşte İnce'nin konuşmalarından satırbaşları...

3Y ile mücadele edeceğim

Türkiye'de yolsuzluk bitti mi, yoksulluk bitti mi, yasaklar bitti mi? Cumhurbaşkanlığı seçiminde ben de Sayın Erdoğan da söz verdi, kamu görevlilerin ek göstergeleriyle ilgili. Görev sürenden yarıyı devirdi. Her şeyi dış güçlere bağlıyorsun. Türkiye'nin kaderi bu olamaz. Türkiye sahipsiz değildir. 3Y ile mücadele edeceğim. Yolsuzluk - Yoksulluk - Yasaklar ile mücadele edeceğim.

Muhalefete ağır sözler

Gelelim muhalefete... Kendi partisi içinde demokrasiyi sağlayamayanlar ülkede demokrasiyi sağlayamaz. Özgüveni olmayan, dostlarına bel bağlayan tek muhalefet partisi CHP'dir. "Yürekleri yetse beni de istifaya davet ederler" diyen Erdoğan'a "İstifa et" diyemeyen bir muhalefet var. İkisi de birbirinden beter. Bu iktidardan da bu muhalefetten de bu ülkeye hayır gelmez. Parti içindeki demokrasiyi yok edip, ülkeye demokrasi vaat edersen kimse sana inanmaz!

Partinin evlatlarına iftira atıldı

CHP ideolojik saplamalar yaşamaktadır. Cefasını çekenler başka, sefasını süren başka kişilerdir. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken, CHP'yle ömür boyu mücadele eden insanlarla kol kola görüntü vermişlerdir.

Atatürk'ün partisinde Atatürk diyemeyen vekillerin olması içimizi kan ağlatıyor.

Bugün bir yol ayrımındayım. Mustafa Kemal deyip Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Ben askeri değilim yoldaşıyım diyenlerle yolumu ayırıyorum. 50 yıl CHP'ye küfredip bugün sahte CHP'li olanlarla yolumu ayırıyorum. Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti diyenlerle yolumu ayırıyorum. Teknolojiyi kullanarak birazdan CHP ile tamamen yollarımı ayıracağım.

Yüzde 50+1 ile iktidar olacağız

Bizim işimizin olmayacağı tek bir yer var; o da Cumhur İttifakı. Biz yüzde 50+1'i alacağız, kimsenin kuşkusu olmasın. Bu sistemde bölme olmaz, bölmek için Cumhur İttifakı'nın yanına gitmek gerekiyor. Biz insanlara bir seçenek sunuyoruz. Türkiye'yi bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtacağız.