Kılıçdaroğlu'nun, 'Kaçış planı' imasına Muharrem İnce tepki gösterdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ensar ve TÜRGEV'le ilgili sözleri gündem oldu. Kılıçdaroğlu "kaçış planı" yapıldığını, Ensar ve TÜRGEV üzerinden ABD'ye para kaçırıldığını iddia etti. İnce, "kaçacaklar" diye anlatmayı doğru bulmuyorum. Bu vakıf sistemine karşı değilim." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, 'Kaçış planı' imasına Muharrem İnce tepki gösterdi

 Gelecek Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. İnce, "kaçacaklar" diye anlatmayı doğru bulmuyorum. Bu vakıf sistemine karşı değilim." dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Gazeteci Zafer Şahin ve Kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici'nin sorularını yanıtlayan İnce gündeme dair açıklamalarda çarpıcı bulundu.

"Bunu siyaset diye yutturuyorlar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren İnce, Kılıçdaroğlu'nun Meclis'e sunduğu "TBMM'nin yüzde 50'si kadın olsun" önergesini hatırlattı. "Uyanıklık yapıyor" diyen İnce, "Biliyor teklifin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedileceğini" ifadelerini kullandı. Eleştirilerine devam eden İnce Kılıçdaroğlu için, "Bunu siyaset diye yutturuyorlar. Böyle büyük olacağıma ilkeli küçük olurum." dedi. İnce ayrıca, "Madem o kadar istiyorsun partinde tüzük haline getir. Kendi partisinde yapamadığını Meclis'te yapmaya çalışıyor" dedi.

Atatürk vurgusu

6'lı muhalefet masasını da değinen İnce, kendisine teklif gelmediğini belirtti. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan mutabakat metnini beğenmediğini ifade eden İnce, "Mutabakat metninde Atatürk yok. Atatürk'le uzlaşmazsak neyle uzlaşacağız" ifadelerini kullandı. İnce öte yandan 6'lı masadan teklif gelmesi durumunda partisine danışacağını belirtti.

Muharrem İnce, dün akşam bir video yayınlayarak ABD'ye para aktarıldığını açıklayan Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili de konuştu.

İnce'den Kılıçdaroğlu'na yanıt

İnce konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun dün yayımladığı video ile ilgili "Vakıf bizim geleneklerimizde var. Osmanlı, vakıflar devleti. Vakıf şimdi paravan olarak kullanılıyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Ancak bunu kaçacaklar diye anlatmayı da doğru bulmuyorum. Bu vakıf sistemine karşı değilim. Niye Çağdaş Yaşamı Destekle Derneği'ne kan kusturuyorlar da diğer vakıflara milyon dolarlar gidiyor." açıklamasını yaptı.

"Eğitimi cemaatlere terk etmeyeceğiz"

İnce sözlerini şöyle sürdürdü: "6'lı masada bir mutabakat metni yayımlandı, içinde Atatürk yok. Ben olsam orada imzayı atmam. Atatürk'te uzlaşamazsak neyde uzlaşacağız. Mutabakat metninde siyasi partiler kanunu da yok. İttifakı yaptınız kazandınız. Tarikatlara ve cemaatlere eğitimi teslim edecek misiniz? Asıl soru bu. Ben diyorum ki Memleket Partisi'nin iktidarında eğitimi tarikatlara ve cemaatlere terk etmeyeceğiz."