Muharrem İnce'den 'Kılıçdaroğlu' mesajı! Adaylıktan çekilecek mi?

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini ziyaret edip adaylıktan çekilmesini müzakere etmesi halinde çekilip çekilmeyeceğiyle ilgili soruya "Bekliyorum, buyursun" yanıtını verdi. İnce, cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi içinde müzakereye açık olduğunu da vurguladı. İşte detaylar...

Muharrem İnce'den 'Kılıçdaroğlu' mesajı! Adaylıktan çekilecek mi?

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuştu. Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) 100 bin imza toplayarak aday olan İnce, Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekilmesini istemesi halinde nasıl bir tavır ortaya koyacağını, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifine olan bakış açısı ve üzerindeki baskıya ilişkin sorulara yanıt verdi.

"SİYASET YAPMAK İSTİYORUM"

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi yönündeki çağrıların neredeyse bir kampanyaya dönüşmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan İnce, şunları söyledi:

"Kardeşim ben siyaset yapmak istiyorum. Peki neden çekileyim siz adayınıza güvenmiyor musunuz? Demokratik bi hak değil mi?"

"BU SEÇİMDEKİ KADAR BEL ALTI VURUŞ HİÇ GÖRMEDİM"

Selvi'nin "üzerinizde yoğun bir baskı var, bu sizi bunaltıyor mu?" sorusuna da cevap veren İnce, "Ben bunalmam. Ben bu seçimdeki kadar bel altı vuruş hiç görmedim." dedi.

KILIÇDAROĞLU İSTERSE ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine gelmesi ve çekilmesini müzakere etmesi halinde tavrının ne olacağıyla ilgili İnce, "Milli Yol, Bağımsız Türkiye’ye gitmişse bize de gelecektir. Bekliyorum. Buyursun." ifadelerini kullandı.

"KEMAL BEY GELİRSE KONUŞURUM"

Kendisine cumhurbaşkanı yardımcılığı ya da bakanlık önerilmesi sorusuna, "Bana bir teklif falan yok" diyen İnce, Kılıçdaroğlu'nu işaret etti.

İnce, "Kemal Bey gelirse konuşurum. Ama gazetecilerin yazdığı haberler üzerinden konuşmam. Ben müzakereye açığım." dedi.