Müjdat Gezen'in pasaportu geri verilecek

Tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen'in pasaportuna yurt dışına çıkmak için gittiği Sabiha Gökçen Havalimanı'nda el konuldu. Olayı Gezen'in avukatı Celal Ülgen duyurdu. Daha sonra ise sorun çözüldü.

Müjdat Gezen'in pasaportu geri verilecek

Müjdat Gezen'in pasaportuna el konulmasını avukatı Celal Ülgen sosyal medya hesabından duyurdu. Ülgen yaptığı açıklamada "Büyük rezalet yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan Müjdat Gezen şu anda yurt dışına çıkamıyor çünkü pasaportu iptal edilmiş. Sabiha Gökçen’de pasaportuna el konuldu ve geri dönüyor" ifadelerini kullandı.

Katıldıkları bir televizyon kanalındaki sözleri nedeniyle, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, sanatçı Metin Akpınar’la birlikte ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan soruşturma başlatılan sanatçı Müjdat Gezen’in adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı verilmiş, alınan karar 23 Ocak'ta kaldırılmıştı.

Daha sonra bir tweet daha atan Ülgen, "Evet şu anda Emniyet Müdürlüğünden aradılar. Sistemsel bir hata olduğunu ve Müjdat Gezen'in yurt dışına çıkabileceğini, pasaportunu derhal vereceklerini söylediler. Özür de dilediler. Bu nedenle Basın toplantısı iptal. Müjdat Gezen oyuna yetişmeye çalışacak" diyerek sorunun çözüldüğünü duyurdu.