Mukabele hangi kanalda, saat kaçta? Mukabele ne zaman okunacak? Mukabele saatleri 2023!

Hz. Peygamber (s.a.s.) mirası bir gelenek olan mukabele bu Ramazan’da da devam ediyor. Mukabele özellikle ramazanlarda cami, mescid ve evlerde daha çok sabah, öğle, ikindi namazları öncesinde yapılan hatim indirme geleneğidir. Bu gelenek televizyon ekranlarında da sürdürülüyor. Peki, Mukabele ne demek? Mukabele hangi kanalda, saat kaçta? Mukabele ne zaman okunacak? Televizyonda hangi kanalda mukabele var? 2023 mukabele saatleri ve kanalları!

Mukabele hangi kanalda, saat kaçta? Mukabele ne zaman okunacak? Mukabele saatleri 2023!

Kur’ân-ı Kerîm’i okuyuşunu takip etmek için milyonlarca Müslüman mukabele saatleri ve kanallarını araştırıyor. Hz. Peygamber zamanından bu yana sürdürülen bu gelenek daha çok sabah, öğle, ikindi namazları öncesinde yapılıyor. Peki, Mukabele ne demek? Mukabele hangi kanalda? Televizyonda hangi kanalda mukabele var? 2023 mukabele saatleri ve kanalları!

MUKABELE NEDİR?

Mukabele sözlükte “iki şeyi birbiriyle karşılaştırmak” anlamına geliyor. Mukabele, üç aylarda ve bilhassa ramazanlarda cami, mescid ve evlerde daha çok sabah, öğle, ikindi namazları öncesinde hâfızlar tarafından okunan Kur’an’ı takip etmek suretiyle hatim indirme geleneğine ad olmuş, zamanla hâfızların bu okuyuşları için de aynı terim kullanılmıştır. Kısaca Mukabele, Bir başkasının Kur’ân-ı Kerîm’i okuyuşunu takip etmek ve bu suretle hatim indirme anlamında kıraat terimidir.

MUKABELE NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

Mukabele, Peygamberimizin Ramazan aylarında inen sure ve ayetleri vahiy meleği Cebrail'e okumasına dayanmaktadır ki buna "arza" denir.

TELEVİZYONDA HANGİ KANALDA MUKABELE VAR?

TRT1 MUKABELE SAATLERİ KAÇTA BAŞLIYOR?

Bu yıl TRT1 ekranlarında mukabele sahur programının ardından 05:35’te okunacak.

DİYANET TV MUKABELE SAATLERİ BELLİ OLDU!

2023 Ramazan ayında mukabele Diyanet TV tarafından okunacak. Ünlü hafız ve kurrâların Kur'an-ı Kerim tilavetiyle gerçekleşen bu program, saat 07:00 ile 15:00 arasında Diyanet TV'de yayınlanacak.

KANAL 7 MUKABELE SAATLERİ

Kanal 7'de de mukabele 23 Mart Perşembe günü saat 05:30'da başlayacak.