Murat Övüç: Kim Kardashian isimli ABD vatandaşı...

Kim Kardashian'ın Türkler hakkındaki çirkin ifadelerinin ardından "Siz Ermeniler pisliksiniz. Sen kimsin benim Osmanlı büyüklerime barbar diyorsun" diyen Murat Övüç, Ermenilere karşı söylemleri nedeniyle ifade verdi.

Murat Övüç: Kim Kardashian isimli ABD vatandaşı...

Murat Övüç, sosyal medya hesabından Ermenilerle ilgili yaptığı paylaşım dolayısıyla savcılığa ifade verdi. Övüç, ifadesinde, “Kim Kardashian isimli Amerikan vatandaşına karşı söylenmiş sözlerdir. Kendi ülkemdeki Ermeni vatandaşlarımıza karşı kesinlikle böyle bir söylemim yoktur" dedi.

Ermeni asıllı Amerikalı magazin yıldızı Kim Kardashian, sosyal medya hesabından Türklerin, Ermenilere soykırım yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunmuştu. Kardashian’a tepki gösteren isimlerden biri de sosyal medya fenomeni Murat Övüç olmuştu.

Övüç, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Siz Ermeniler pisliksiniz. Sen kimsin benim Osmanlı büyüklerime barbar diyorsun" ifadelerini kullanmıştı.

"Sözlerim Ermeni vatandaşlarımıza değil"

Murat Övüç, bu sözlerinin üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında önceki gün avukatı Çağdaş Çelik ile adliyeye giderek savcıya ifade verdi.

Murat Övüç, ifadesinde, “Videoda benim cevaben yapmış olduğum konuşmam Kim Kardashian isimli Amerikan vatandaşı ve Osmanlı düşmanı olan Ermeniler’e karşı söylenmiş sözlerdir. Kendisi bizim değerlerimize aşağılayacak şekilde konuşma yaptığı için böyle bir cevap verdim. Kaldı ki kendi ülkemdeki Ermeni vatandaşlarımıza karşı kesinlikle böyle bir söylemim yoktur. 5-6 yıldır ülkemizdeki Ermeni vatandaşlarımıza yardım etmekteyim. Yine onların derneklerine yardım etmekteyim” şeklinde konuştu.

Sosyal medya fenomeni, "Zaten daha sonra da bu hususta sosyal medyada bazı çevrelerin konuşmalarımı çarpıtmış olmaları sebebiyle beyanatta bulundum. Suçlamaları kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.