Muslera için 18 milyon dolarlık teklif yolda!

Yıllardır Fernando Muslera’yı transfer etmek için çaba sarf eden River Plate, bu kez ciddi bir rakamla imzayı koparmanın peşinde.

Muslera için 18 milyon dolarlık teklif yolda!

Arjantin medyasındaki haberlere göre; THY ve bir Çinli firmayla sponsorluk anlaşması yapan son Libertodores Kupası şampiyonu, 18 milyon dolarlık sponsorluk gelirini
Muslera’nın transferinde kullanılacak.

Galatasaray'dan koparmak zor

Buenos Aires’te doğan Uruguaylı file bekçisini Galatasaray Kulübü’nden koparmak ise bir hayli zor.

32 yaşındaki kalecinin Sarı-Kırmızılılar’la 2021’e kadar mukavelesi bulunuyor. Ayrıca daha önce yaptığı açıklamalarda futbolu bıraktıktan sonra Türkiye’ye yerleşmek istediğini söyleyen Muslera, G.Saray’dan bonuslar da dahil senelik 4 milyon euro civarında bir maaş alıyor. Dünya genelinde kalecilerin kazandığı paralara bakıldığında Muslera en üst seviyede maaşa sahip isimlerden biri konumunda bulunuyor. Ayrıca Galatasaray taraftarları da Muslera’nın ayrılmasını kesinlikle istemiyor.

Yarısı bonservis bedeli

Akşam gazetesinin haberine göre, transferde kullanılacağı iddia edilen 18 milyon dolar, 16 milyon euroya denk geliyor. River Plate’in 8 milyon euroluk kısmı bonservis bedeli, kalan 8 milyonu ise Muslera’nın 2 yıllık maaşı olarak ayıracağı konuşuluyor. Galatasaray Yönetimi ise bu teklif karşısında zor duruma düşebilir. Çünkü taraftarların en sevdiği futbolcuların başında gelen Muslera’nın satışı küskünlük yaratabilir.

Fernando Muslera, 2011 yılından beri Galatasaray formasını giyiyor.