Az bilinen o gerçek! Atatürk seneler önce bu filmde rol almış! Kimsenin bilmediği o filmden görüntüler...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk hakkında az bilinen gerçeği duyunca şoke olacaksınız. Sanata olan bağlılığı ve sinema hakkında söylediği ileri görüşlü sözlerle bilinen Mustafa Kemal Atatürk, 1933 yılında ilk kez bir sinema filminde rol almış. Az bilinen bu gerçeği duyanlar gözlerine inanamadı. İşte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk kez rol aldığı o sinema filmi...

Az bilinen o gerçek! Atatürk seneler önce bu filmde rol almış! Kimsenin bilmediği o filmden görüntüler...

Sinemaya olan sevgisiyle bilinen Mustafa Kemal Atatürk, 1933 yapımı sinema filminde kısa bir rol aldı. Birçok vatandaşın bilmediği bu filmi görünce gözlerinize inanamayacaksınız. Sanat ile içli dışlı olduğunu bildiğimiz Atatürk'ün rol aldığı film hala sosyal mecrada yer alıyor.

SİNEMA GELECEKTEKİ DÜNYANIN DÖNÜM NOKTASI!

Atatürk sağlığında sinema hakkında şunları söylemişti: "Sinema gelecekteki dünyanın bir dönüm noktasıdır. Şimdi bize basit bir eğlence gibi gelen, eğlence olan radyo ve sinema bir çeyrek asra kalmadan yeryüzünün çehresini değiştirecektir. Japonya'daki kadın, Amerika'daki zenci, Eskimo'nun ne dediğini anlayacaktır. Tek ve birleşik bir dünyayı hazırlamak bakımından sinema ve radyonun keşfi yanında tarihte devirler açan matbaa, barut, Amerika'nın keşfi gibi olaylar oyuncak nispetinde kalacaktır." Atatürk'ün bu sözleri sinemaya bakışını fazlasıyla anlatıyor.

Türk Sineması'nın ilk dönemine damga vuran Muhsin Ertuğrul'un 1933 yapımı 'Bir Millet Uyanıyor' filminin, 50'nci dakikasında tören kıtasını selamlayan Mustafa Kemal Atatürk, filmi çeken kameraya dönüp bakışını atıyor. 'Bir Millet Uyanıyor', Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sinema filminde rol aldığı ilk ve son görüntülerdir. Filmi izleyen Atatürk, filmi çok beğeniyor ve filmlerin devamının yapılmasını emrediyor. 

İşte, Mustafa Kemal Atatürk'ün filmden kareleri...

Az bilinen o gerçek! Atatürk seneler önce bu filmde rol almış! Kimsenin bilmediği o filmden görüntüler... - Resim : 1

Az bilinen o gerçek! Atatürk seneler önce bu filmde rol almış! Kimsenin bilmediği o filmden görüntüler... - Resim : 2

Az bilinen o gerçek! Atatürk seneler önce bu filmde rol almış! Kimsenin bilmediği o filmden görüntüler... - Resim : 3

Az bilinen o gerçek! Atatürk seneler önce bu filmde rol almış! Kimsenin bilmediği o filmden görüntüler... - Resim : 4