Bildiriye imza atan amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edildi!

Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası ortak bildiri yayınlayan emekli amirallerle ilgili flaş karar!

Bildiriye imza atan amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edildi!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlayan 104 emekli amiralin lojman ve koruma hakları iptal edildiği belirtildi.

Habertürk'te yer alan habere göre, bildiriye imza atan emekli amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emekli amirallerin hazırladığı bildiriyle ilgili 10 şüphelinin gözaltına alındığını, 4 şüphelinin de ifadeye çağrıldığını duyurdu.

Yazılı açıklamada, 4 Nisan 2021 tarihinde bazı internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında 104 emekli amiral tarafından yayımlandığı belirtilen 'Montrö bildirisi' hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 316/1 maddesinde yer alan 'Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma' suçundan re'sen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.