Mutfağınızdaki mikrop riskine dikkat! Her evde bulunuyor adeta tehlike saçıyor!

Mutfakların vazgeçilmez parçası haline gelen sarı bez tehlike saçıyor. Mutfakla adeta özdeşleşmiş olan sarı bezler kanseri mutfağa taşıyor. Sarı bez neden kanser yapar? Sarı bez kullanmak neden riskli? Sarı bez yerine ne kullanılabilir? İşte ayrıntılar...

Mutfağınızdaki mikrop riskine dikkat! Her evde bulunuyor adeta tehlike saçıyor!

Mutfakların sembolü haline gelen sarı bezler meğer mikrop yuvasıymış.

İşte evde çocuğu ve bebeği olanların daha dikkat etmesi gereken sarı bezler hakkında bilinmeyenler...

 Mutfağınızı temizlemek isterken daha çok kirleten sarı bezler sarı bezlerden kurtulun. Eğer beziniz bu duruma geldiyse derhal çöpe atın.

Peki bezler hangi durumdaysa kullanılmamalıdır?

Islak zemine daha çok yapışan mikroplar kolayca üreyebiliyorlar. Sıcak suyla yıkanan bezler öylece sıkılıp bir kenara atılınca adeta mikrop yuvası oluyor. Bu yüzden mümkün oldukça bezlerinize özen göstermeye dikkat edin. Bezleriniz ıslak kalmaması için bir yere asın ve kurutun. Çünkü sarı bezler, çoğu insanın bildiğinin aksine tek kullanımlıktır. Bir kez kullandıktan sonra bir daha kullanmadan çöpe atmanız gerekir. Fakat genellikle sarı bezler defalarca kullanılır. Aynı zamanda petrol türevi olduğu için doğaya da zarar verir.

Mutfağınızdaki mikrop riskine dikkat! Her evde bulunuyor adeta tehlike saçıyor! - Resim : 1

Sürekli olarak ıslak ve nemli olan bezler bir süre sonra kokmaya başlayacak. Bu duruma gelince temiz sanıp mutfağınızı temizlediğiniz bezler iğrenç bir hal alacaktır. Bu nedenle bezlerinizi sık sık değiştirmeye ve ıslak bırakmamaya özen gösterin.

 Sarı bez yerine ne kullanılabilir?

Sarı bez yerine daha sağlıklı ve temiz bir alternatif bulunuyor. Mikrofiber bezleri tercih edebilirsiniz. Çünkü bu bezler hem daha uzun ömürlü olurken, hem de temizlik için en iyisidir. Sarı bez gibi iz bırakmayacağı için de evin temizliğini daha kolay hale getirir. Mikrofiber bezler, sarı bezlere kıyasla makinede yıkanabildiği için daha uzun süre kullanım şansı verir. Böylece hem atık çıkarmayarak doğaya iyilik etmiş olursunuz hem de ev ekonomisine büyük katkı sağlayabilirsiniz.