Müzik dünyası yasta! Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti

Müzik dünyası güne üzücü bir haberle başladı. R&B Grubu Labelle'ın kurucu üyelerinden Sarah Dash hayatını kaybetti, sanatçının ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Müzik dünyası yasta! Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti

Bir dönemin en sevilen R&B gruplarından Labelle'ın kurucu üyelerinden Sarah Dash, 76 yaşında hayatını kaybetti. Dash'in ölüm nedeni belirtilmedi. Sahneye son kez 18 Eylül 2021 günü çıkan Dash'in ölümü müzik dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Grubun vokalisti Patti Labelle, Dash'in kaybının ardından "Benim ve diğer birçok kişinin hayatını kutsayan müthiş yetenekli, güzel ve sevgi dolu bir ruhu vardı. Arkamı kollayacağına her zaman güvenebilirdim. Sadık bir arkadaş ve sahip olmayanların sesiydi Sarah. Her zaman hizmet etti, her zaman yeteneğini ve zamanını paylaştı. Kalbim kırık, ama biliyorum ki Sarah'ın ruhu ve dünyaya veridği her şey yaşamaya devam ediyor. Onun değerli hatırasının bize huzur ve teselli getirmesi için dua ediyorum. Rahat uyu sevgili kardeşim. Seni her zaman seveceğim" diye yazdı.

New Jersey, Trendon'da doğan Dash; Patti Labelle, Sundray Tucker ve Nona Hondryx ile 1961'de The Ordettes'in bir parçası olarak bir araya geldi. Kısa süre sonra Sundray Tucker ayrıldı yerine Cindy Birdsong geldi ve grubun adı Patti Labelle ve The Bluebells oldu.

60'ların sonunda Birdson, The Supremes'e katılınca grup adını Labelle olarak değiştirdi. Başarılı üçlü 8 albüm çıkardı. Son albümleri Back To Now 2008'de yayınlandı. 1974'te çığır açan teklileri 'Lady Marmalade'ı piyasaya sürdüler. 

Kaynak: HaberGlobal