Müzik kısıtlamasında flaş gelişme! 'Bakan Ersoy'la görüştüm, müzik kısıtlaması kalkacak'

Bakan Ersoy'la konuştuğunu dile getiren TURYİD Başkanı Kaya Demirer, "müziğin saat 24.00 ile sınırlandırılmasının kademeli normalleşmenin bir parçası olduğunu ve kısıtlamanın kalkacağını" öğrendiğini söyledi.

Müzik kısıtlamasında flaş gelişme! 'Bakan Ersoy'la görüştüm, müzik kısıtlaması kalkacak'

Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkma kısıtlamalarının 1 Temmuz'dan itibaren kalkacağını ifade ederken "Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 00:00'a çekiyoruz; kusura bakmayın kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok" demesi ekmeğini bu sektörden kazananlarca eleştirilmişti. 

 Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Antalya’da gerçekleştirilen Birinci Uluslararası Gastronomi Turizm, Ağırlama, Otel, Restoran ve Yatırım Zirvesi fSUMMIT’te konuşan Demirer, Antalya’ya gelmeden önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü ve kendisine bu kısıtlamanın yakın bir zamanda kademeli olarak kalkacağını söylediğini belirtti.

"Yakın bir zamanda kalkacak"

Demirer'in açıklaması şöyle:

“Kendisinin de izniyle buradan duyurmak isterim ki, müziğin 24.00 ile sınırlandırılması kademeli normalleşmenin bir parçası. Sayın Bakan bunu başka hiçbir yere çekmeye gerek olmadığını, kısıtlamanın yakın bir zamanda kademeli bir şekilde kalkacağını söyledi." Kaynak: Dünya