NASA’nın korkunç planı ifşa oldu! Dünyadaki insanlara çok kötü haber

NASA ve diğer ülkelerin uzay ajanslarına ait korkunç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre ülkeler, dünyanın sonunda kendi ülkelerini yaşanabilir bir gezegene taşımak adına çalışma başlattı. Hatta NASA geçtiğimiz hafta yaşama elverişli bir gezegen keşfettiğini duyurmuştu.

NASA’nın korkunç planı ifşa oldu! Dünyadaki insanlara çok kötü haber

Küresel ısınma hızlı bir şekilde etkisini göstermeye devam ediyor. Küresel ısınma ve dünyanın sonunun birbirine bağlantılı olduğu ise herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bunun farkında olan bilim insanları ise insanlığın haberi dahi olmadan büyük çalışmalar yürütüyor. O çalışmalardan birini de NASA yapıyor. NASA, yeni gezegenler bulmak için canla başla çalışıyor.

YAŞANABİLİR BİR GEZEGEN KEŞFETTİLER

İşte NASA tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen keşfe dair tüm detaylar... 

NASA'nın açıklamasına göre, Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusu (TESS), yörüngesindeki Yunus (Dorado) Takımyıldızı'nın "yaşama elverişli bölgesinde" bulunan Dünya büyüklüğünde bir öte gezegen keşfetti.

"BİR KAÇ GEZEGENDEN BİRİ" 

Açıklamaya göre, "TOI 700 e" adlı bu öte gezegen, yörüngesindeki yıldıza suyun gezegen yüzeyinde var olmasına olanak sağlayacak mesafede bulunuyor.

NASA araştırmacısı Emily Gilbert yaptığı açıklamada, "Bu, bildiğimiz çoklu, küçük, yaşanabilir bölge gezegenlerine sahip birkaç sistemden biridir." dedi.

"HEYECAN VERİCİ BİR İLERLEME"

Bu keşfin, TOI 700 sistemini daha yakından takip etmek için heyecan verici bir ilerleme olduğunu vurgulayan Gilbert, son keşfedilen "TOI 700 e" öte gezegeninin, bir önceki keşif "TOI 700 d'den" yaklaşık yüzde 10 daha küçük ve TESS gözlemleriyle giderek daha küçük dünyalar bulunmasına da yardımcı olduğuna dikkati çekti.

Uzmanlar, daha önce "TOI 700" isimli sistemde "TOI 700 b, c ve d" olarak adlandırılan üç öte gezegen tespit etmişti.