Nasıl çekici olunur? 6 adımda çekici olun! İşte, çekici insanların özellikleri...

Nasıl çekici olunur? Bazı insanlar vardır ki hiçbir şey yapmasalar da girdiği ortamda tüm gözler ona çevrilir. O kişiye, kendilerinin bile anlayamadıkları bir yakınlık hissederler. Oturuşu, duruşu, konuşması diğer insanlara göre fazla ayırt edicidir. Oldukça karakteristik olan bu kişiler diğerlerinden gözle görülür derecede ayrılır. İşte bu insanlar çekişi kişilerdir. Siz de dikkat çekmek istiyorsanız şimdi söyleyeceğimiz 6 adımı uygulayın. İşte, çekici insanların özellikleri...

Nasıl çekici olunur? 6 adımda çekici olun! İşte, çekici insanların özellikleri...

Çekici kelimesinin sözlükte;  gözü gönlü çeken, güzelliği, albenisi ya da başka bir yönüyle kendisine eğilim uyandıran, alımlı anlamına gelmektedir. Tam da burada bahsedildiği gibi özelliklere sahip olmak isteyenler, "Nasıl çekici olunur?" sorusunu aratıyor. Aslında her ne kadar zor görünse de kendinizi şimdi sayacağımız özelliklere kendinizi alıştırmanız sonunda siz de çekici bir kadın ya da erkek olabilirsiniz. İşte, çekici insanların özellikleri...

NASIL ÇEKİCİ OLUNUR?

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki; çekici oluyum derken yapmacık olmayın. Bu durumu bir taklitten çıkarıp tamamen kendinize ait bir özellik haline getirmelisiniz. Yani, insanlar sizi gördüğünde haş ve hareketlerinizden tutun, konuşma tarzınıza kadar tamamıyla bir doğallık abidesi olduğunuzu fark etmeliler. Şimdi gelin 6 adımda nasıl çekici olunur inceleyelim...

1. DİK DURUN

Vücudunu dik tutmayan, omuzları düşük kambur gibi yürüyen insanlar, dik yürüyen insanlara göre genelde daha az dikkat çeker. Dik durmak, dik yürümek, dik oturmak, yorgunluktan omuzlar çökse bile anında bunu kontrol edip dik bir konuma getirmek çekiciliğin ilk adımıdır. Dik dururken dikkat etmeniz gereken şey; göğüslerin ilerde, kalçanın ve omuzların geride olmasıdır. Bu duruş omurilik sağlığınız için de oldukça önemlidir. Evde, dışarda, ofiste, nerede olursanız olun dik bir şekilde oturmaya, dik bir şekilde yürümeye kendinisi alıştırın. 

Nasıl çekici olunur? 6 adımda çekici olun! İşte, çekici insanların özellikleri... - Resim : 1

2.GECE UYKUNUZU ALIN

Uykunun ne kadar önemli olduğu her konuda karşımıza çıkmakta. Özellikle de gece uykusu. İyi bir gece uykusu çeken kişinin daha çekici göründüğünü biliyor muydunuz? Bunun nedeni büyük olasılıkla, uykunun iyi alınması durumunda kişinin daha dinç, sağlıklı ve canlı görünmesidir. Özellikle çalışma döneminde olan kişiler uykusuna dikkat etmelidir. Uykunuzu yeteri kadar almazsanız, gözlerinizin altı şiş ve bitkin bir şekilde uyanabilir ve gün boyu bu halinizi insanların görmesine neden olabilirsiniz.

Nasıl çekici olunur? 6 adımda çekici olun! İşte, çekici insanların özellikleri... - Resim : 2

3. SAKİN OLUN

Agresiz insanları kim sever? Devamlı suratı düşük, her an patlamaya hazır bir bomba gibi olan insanlardan herkes kaçmaya çalışır. Bu yüzden daima sakin olun. Unutmayın ki kadınlar için erkekler, erkekler için ise kadınlar sakin bir yapıya sahip olduklarında, sinirlenmediklerinde ve öfke nöbetleri geçirmediklerinde daha çekici görünürler. Bu yüzden çekici olmak için izlemeniz gereken üçüncü yol ise sakin olmaktır.

Nasıl çekici olunur? 6 adımda çekici olun! İşte, çekici insanların özellikleri... - Resim : 3

4. ÇEKİCİ KOKUN

Herkes gibi kokmayı kimse istemez. Birinin yanından geçerken bile öyle bir kokmalısınız ki, o kişi sizin parfüm kokunuza tutulsun. Bu yüzden herkesin tercih etmediği parfümleri tercih etmek oldukça önemlidir. Fakat bir diğer önemli olan durum ise parfümünüzün nasıl koktuğudur. Çekici parfüm olarak bilinen afrodizyak etkili bir parfüm tercih etmeniz önerilmektedir. Diğer yandan da parfümünüzün şişesini üstünüze boşaltmamanız gerekiyor. :)) Bu insanları çok rahatsız eder.

Nasıl çekici olunur? 6 adımda çekici olun! İşte, çekici insanların özellikleri... - Resim : 4

5. SOHBET EDİN

Sohbet konusu çok ince bir konudur. İnsanlar ne çok konuşan insanı sever ne de çok susan. Bu yüzden konuşurken dozunda konuşmak gereklidir. İnsanlarla iletişime açık olmak, onları dinlemek ve kaşrılık vermek, samimi davranmak sizi vazgeçilmez kılar. Fakat sohbet ederken hangi konularda sohbet ettiğinize de dikkat etmeniz gerekmektedir.

 Erkekler için kadınlar, kadınlar için erkekler ağırlıklı olarak içi boş içerikler hakkında konuşmayan, dedikodu yapmayan, kendilerine dinlediği sohbetten bir şey katabilecekleri, bilgi alışverişinin olduğu sohbetleri severler. Yani sohbet ederken dozunda etmeli, daha ağırlıklı bilgi paylaşımı ve yorum şeklinde olmalıdır. E tabi kimlerle sohbet edeceğinizi de iyi seçmelisiniz. Unutmayın! Zeki insan her zaman daha çekicidir.

Nasıl çekici olunur? 6 adımda çekici olun! İşte, çekici insanların özellikleri... - Resim : 6

6. MİMİKLER VE İLETİŞİM TARZI

Her ne kadar sohbet konusunun içine giriyor gibi görünse de mimikler ve iletişim tarzı ayrı olarak incelenmelidir. İfadesiz bir yüzle konuşmak sizi daha itici yapar. Bu yüzden dinlerken olsun konuşurken olsun mimiklerinizi kullanmaktan çekinmeyin. Buna jestler de dahildir. Beden dili sizin samimiyetinizi ve doğallığınızı ortaya koyar. 

Nasıl çekici olunur? 6 adımda çekici olun! İşte, çekici insanların özellikleri... - Resim : 7