NATO'da Polonya toplantısı! Stoltenberg: Füze Ukrayna'ya ait

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO üyesi ülkelerin büyükelçileri ile Brüksel’de düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Polonya'ya düşen füzeyle ilgili açıklamalarda bulunan Stoltenberg, Rusya'nın NATO'ya karşı saldırgan bir tavır aldığına yönelik bir ibare yok. Bunun bilinçli bir saldırı olduğuna yönelik bir işaret de yok. Bu saldırı Ukrayna'nın topraklarını korumak için fırlattığı bir füzeden kaynaklanıyor." dedi.

NATO'da Polonya toplantısı! Stoltenberg: Füze Ukrayna'ya ait

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki Przewodow köyünü vuran ve 2 kişinin ölümüne neden olan füzeyle ilgili acil olarak gerçekleştirilen toplantı sonrası kameralar karşısına geçti.

Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Rusya'nın NATO'ya karşı saldırgan bir tavır aldığına yönelik bir ibare yok. Bunun bilinçli bir saldırı olduğuna yönelik bir işaret yok. Bu saldırı Ukrayna'nın topraklarını korumak için fırlattığı bir füzeden kaynaklanıyor. Ancak şunu belirtmek isterim bu Ukrayna'nın suçu değil.

Rusya bu anlamsız savaşı durdurmalı. Dün Biden ile görüştüm. Danışmayı ve gözlem yapmayı sürdüreceğiz. NATO birlik içindedir. Tüm müttefiklerimizi korumaya devam edeceğiz.

NATO ittifakın doğu kanadında ciddi anlamda varlığını artırmış durumda. Hatırı sayılır bir şekilde deniz ve hava gücümüz mevcut. Bu durum gözlem kapasitemizi de artırdı.

Bu saldırı Ukrayna'nın topraklarını korumak için fırlattığı bir füzeden kaynaklanıyor.