NBA'in yıldızını kahreden haber! Oğlu hayatını kaybetti

NBA ve Chicago Bulls'un efsane isimlerinden Scottie Pippen'in, en büyük oğlu Antron Pippen hayatını kaybetti. İşte ayrıntılar...

NBA'in yıldızını kahreden haber! Oğlu hayatını kaybetti

Ölüm haberinin sosyal medya hesabından duyuran Scottie Pippen, 33 yaşındaki Antron'un ölüm nedenini açıklamazken hayranlarından ailesi için dua etmelerini istedi.

Duygusal bir açıklamayla oğluna veda eden Scottie Pippen, "Kalbim kırık şekilde bunu paylaşıyorum, ilk oğlum Antron ile vedalaştım. İkimiz basketbol sevgisini paylaştık ve oyun hakkında sayısız konuşma yaptık. Antron kronik astım hastasıydı ve eğer hasta olmasaydı, NBA'e gideceğine gerçekten inanıyordum. Hastalığın kendisini üzmesine asla izin vermedi. Antron pozitif kaldı, çok çalıştı ve onunla gurur duyuyorum. Nazik bir kalp ve güzel bir ruh çok erken gitti. Seni seviyorum oğlum, tekrar buluşana kadar huzur içinde kal" ifadelerini kullandı.

 Scottie Pippen kimdir?

Amerikan NBA liginde oynayıp, Chicago Bulls takımı ile 6 kere şampiyon olduktan sonra emekliye ayrılan, Hall of Fame'de ismi bulunan basketbolcudur.

1965 yılından dünyaya gelen Scottie Pippen, Chicago Bulls takımında geçirdiği 11 yılın ardından 1998-99 sezonunda Houston Rockets takımına transfer oldu.

NBA'in yıldızını kahreden haber! Oğlu hayatını kaybetti - Resim : 2

22 Nisan 1999 tarihinde şoförlüğü denemiş ise de başaramamıştır. Daha sonra kariyerine Portland Trail Blazers takımında devam ederek yeniden Batı Konferansı finallerine çıkmıştır. Fakat finallerde Los Angeles Lakers takıma 15 sayı farkla yenildiler.

Pippen 2003-04 NBA sezonunda jübilesini Chicago Bulls takımında yaptı. Pippen`ın NBA kariyeri 16 yıl (11 yıl Chicago Bulls, 1 yıl Houston Rockets ve 4 yıl Portland Trail Blazers) sürmüştür. Scottie Pippen, kariyeri boyunca 18.940 sayı atarak 1178 maçta sahne almış ve 16.1 sayı, 6.4 ribaund ve 5.2 asist ortalamaları yakalamıştır.