Erdoğan: Necip Hablemitoğlu suikastının faili Nuri Gökhan Bozkır yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında, Necip Hablemitoğlu suikastının faili Nuri Gökhan Bozkır'ın Ukrayna'da MİT tarafından yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

Erdoğan: Necip Hablemitoğlu suikastının faili Nuri Gökhan Bozkır yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV yayınında gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, geçmişte FETÖ terör örgütü ile ilgili yaptığı araştırmalarla bilinen tarihçi-yazar Necip Hablemitoğlu'nun 2002'deki suikastının faili Nuri Gökhan Bozkır'ın Ukrayna'da MİT tarafından yakalandığını açıkladı.

Failin yakalanıp getirilmesiyle ilgili bilgiyi ilk kez canlı yayında açıklayan Erdoğan şunları söyledi;

Bunu ilk defa açıklıyorum. Hablemitoğlu'nun katillerinden Nuri Gökhan Bozkır, MİT tarafından Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmiştir. 

Necip Hablemitoğlu FETÖ'nün devlet içerisindeki kadrolaşmalarını anlatan Köstebek isimli kitabını yayınlayamadan öldürülmüştü. MİT uzunca süredir bu suikastın zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır'ın izini sürüyordu. İstihbaratımızın bu kişinin Ukrayna'da saklandığını tespit etti. Bu şahsın yakalanarak ülkemize getirilmesi konusunda Zelenskiy ile de bunu konuştuk.

"Ülkemiz adaletine hesap veriyor'' 

Bu kişi Hablemitoğlu cinayetinin zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor. İstihbarat teşikilatımızın buradaki yakın markajı, muhataplarıyla olan sıkı diyologlarla birlikte bu iş neticelendi. FETÖ ile irtibatı yanında DEAŞ terör örgütüne silah ve mühimmat temin ettiği bilinen bir kişi. Bu olayın zanlısının yakalanıp ülkemize getirilemsi geçmişteki faili meçhul cinayetlerin aydınlatılma konusundaki kararlığımızın bir isbatıdır. Devletimize ve milletimize ihanet eden şebekelerin her zaman oyunlarını bozduk. Güvenlik meseleleri bizim için bir bütündür. Her çeşidinden terör örgütü ve suç şebekesiyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk adaleti önüne gelip hesap vermekten kurtulamayacaksınız.

Necip Hablemitoğlu suikastı

Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayata gözlerini kapadı. Cinayet sonrasında Hablemitoğlu'nun elektronik postasına ve telefonuna gelen tehdit telefonları emniyet mensuplarınca incelenmek üzere alınmıştır.