Nehir bebek, ilik bekliyor

50 binde bir görülen genetik bir rahatsızlığa yakalanan Nehir bebeğin yaşaması ilik nakline bağlı. 6 aylık Nehir'in daha önce komaya girdiğini söyleyen ailesi bebeklerinin hayatı için büyük endişe taşıyorlar.

Nehir bebek, ilik bekliyor

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde yaşayan Yeşil ailesi 50 binde bir görülen genetik hastalık HLH teşhisi konulan 6 aylık kızlarına ilik bulunması için yardım bekliyor. 

Ateşlendiği için hastaneye götürdükleri 6 aylık kızları Nehir Ayla'ya genetik hastalık HLH teşhisi konululan Yeşil ailesi büyük bir yıkım yaşadı.  Nehir bebek hali hazırda kemoterapi tedavisine yanıt vererek direniyor. Nehir bebeğin ailesi uygun donörün bulunması için destek bekliyor.

"Hayati tehlikesi devam ediyor"

Anne Çiğdem Yeşil, yaptığı açıklamada, 6 aylık bebeğinin ilik nakline ihtiyacı olduğunu, 2 aydır hastanede tedavisinin sürdüğünü söyleyerek, "Tunceli Devlet Hastanesinden buraya sevk ettiler. Karaciğer enzimlerinin yüksek olduğunu öğrendik. Hemofagositik lenfohistiyositoz teşhisi konuldu." dedi.

Bebeğinin kemoterapi tedavisine cevap verdiğini ancak ilik nakli yapılması gerektiğini vurgulayan Yeşil, "Ben, babası ve yakın akrabalar hepimiz kan örneği verdik ama Nehir'e uymadı. Şu anda çocuğumun ilik nakline ihtiyacı var. Nakil gerçekleşmediği sürece çocuğumun hayati riski devam edecek. Çocuğum bir kere yoğun bakıma girdi. Tekrar yoğun bakıma girmesini istemiyorum." diye konuştu.

Tüm duyarlı vatandaşlardan destek beklediklerini ifade eden Yeşil, bir kan bağışı ile başka çocukların da hayatının kurtulmasına vesile olunabileceğini aktardı.