Nesli tükenmekte olan hayvanı fotoğraf için kiralayan adamın yalanı polis gelince ortaya çıktı

Bir sokak tüccarı, bölgeye gelen turistlere panda yavrusu ile para karşılığında fotoğraf çektirebileceklerini söyledikten sonra duyarlı birkaç kişi polise ihbarda bulundu. Nesli tükenmek üzere olan pandaların yaşama koşullarına uygun olmayan bir bölgede fotoğraf için kiralandığını duyan polisler ihbar üzerine olay yerine koştu. Ancak, sokak tüccarının kiraladığı hayvanın bir panda değil, boyanmış bir Çin aslanı cinsinden bir köpek olduğu ortaya çıktı.

Nesli tükenmekte olan hayvanı fotoğraf için kiralayan adamın yalanı polis gelince ortaya çıktı

Rusya'nın güneybatısındaki Sochi kenti yakınlarındaki Monastir köyünde yerel halk, insanlara fotoğraf çekmeleri ve sevmeleri için bir panda sunan sokak tüccarını görünce polisi aradı. Nesli tükenmekte olan hayvanı kurtarmak için olay yerine koşan polisler, sahibinin kurnazca bir numara yaptığını tespit etti. Aslında dolandırıcı adamın elindeki hayvan, bir panda gibi boyadığı tüylü bir Chow Chow köpeğiydi. Adam, para karşılığında bir pandayla fotoğraf çektirmek isteyen insanları, Çin aslanı köpeğinin yavrusunu boyararak kandırdı. Polislerin yakaladığı adam hakkında tutuklandıktan sonra farklı yalanlar da ortaya çıktı. 

Nesli tükenmekte olan hayvanı fotoğraf için kiralayan adamın yalanı polis gelince ortaya çıktı - Resim : 1

İŞKENCE GÖRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNDÜLER

Rus savcılar daha önce iddiaları soruşturmaya devam ettiklerini ve yasadışı olarak vahşi hayvanlar elde ettiği tespit edilirse adam hakkında dava açacaklarını doğrulamışlardı. Görgü tanıkları, "minik panda yavrusunun" aşırı 40C sıcakta dışarı çıkmaya zorlandığı için "işkence gördüğünü" iddia etti.

PANDA YAVRUSU GİBİ BOYANAN KÖPEKLER

Zavallı küçük köpeğin boyutunun 30 cm'den  fazla olmadığı belirtildi. O dönemde yerel savcılıkta çalışan Anton Lopatin, ekibinin bir panda yavrusunun ticari amaçlarla kullanıldığına dair haberleri duyar duymaz soruşturma başlattığını söyledi. Ancak bu sokak tüccarı yalnız değildi, Çin'in güneybatısındaki Chengdu'da bir "panda" kafesi halka açıldığı söylenmişti.  Chengdu, dev pandaların evi olarak biliniyor ve bu kafe turistlere altı "panda yavrusu" ile vakit geçirme fırsatı sunuyordu. Ancak daha yakından incelendiğinde, hayvanların boyalı Chow Chow köpekleri olduğu anlaşıldı.

Nesli tükenmekte olan hayvanı fotoğraf için kiralayan adamın yalanı polis gelince ortaya çıktı - Resim : 2

ÖZEL EĞİTİMLİ KİŞİLER BOYUYOR

Kafenin sahibi Bay Huang, daha önce işletmesinin yerel halka köpekleri için boyama hizmeti bile sunduğunu söylemişti. Hongxing News'e  boyasını Japonya'dan ithal ettiğini ve hayvanları özel olarak renklendirmek için eğitimli uzmanlar çalıştırdığını söyledi. Bay Huang şunları söyledi: "Boyadığımız her seferinde 1.500 yuan'a (4 bin 147 TL) mal oluyor. "Boya gerçekten pahalı."

BOYA HAYVANLARA ZARAR VERİR

Kafe sahibi, ürünlerin 'pandaların' yaratılmasında hiçbir zarara yol açmadığı konusunda ısrar etti. Ancak veteriner Li Daibing, insanları evcil hayvanlarını boyamamaya çağırdı ve "Bu, kürklerine ve derilerine zarar verebilir" dedi. Dev panda (Ailuropoda melanoleuca), güney-orta Çin'e özgü bir ayıdır. 2016'da IUCN, türleri "tehlikede"den "savunmasız"a yeniden sınıflandırdı.

Nesli tükenmekte olan hayvanı fotoğraf için kiralayan adamın yalanı polis gelince ortaya çıktı - Resim : 3

ESKİ KÖPEK IRKLARINDAN BİRİ

Chow chow köpekleri de Çin'den, ancak "Songshi Quan" - veya "kabarık aslan köpeği" olarak anıldıkları kuzey bölgelerinden gelmektedir. Bunlar, bugün dünyada kalan birkaç eski köpek ırkından biridir ve genellikle Budist tapınaklarını koruyan heykeller olan Foo köpeğinin arkasındaki ilham kaynağı oldukları düşünülmektedir.

Nesli tükenmekte olan hayvanı fotoğraf için kiralayan adamın yalanı polis gelince ortaya çıktı - Resim : 4

KÖPEK OLARAK ALDI, AYI ÇIKTI

Bu, dünyanın dört bir yanındaki insanların evcil hayvanlarının göründüğü gibi olmadığını öğrenince şok olduğu bir zamanda ortaya çıkıyor. Bir Çin köyü olan Yunnan'da bir kadın, Tibet mastifi olduğuna inandığı bir şeyi eve getirdi. Ancak evcil hayvanın bir ayı olduğunu öğrenince şok oldu. Aile, 'köpek yavrusu' 113 kilogramın üzerine çıkıp arka ayakları üzerinde yürümeye başladığından endişelendi. The Independent'ın bildirdiğine göre, sevimli yaratığın ayrıca her gün bir "kutu meyve ve iki kova erişte" yiyerek büyük bir iştahı vardı. Yun , Çin Medyasına "Büyüdükçe daha çok bir ayıya benziyordu. Ayılardan biraz korkarım."

Yun, köpeğini incelemek için yetkilileri aradı ve kendisine aslında nesli tükenmekte olan bir Asya kara ayısı yetiştirdiği söylendi. Başka bir aile, oğulları için safkan bir Husky olduğunu düşündükleri şeyi satın alma hatasını yaptı. Ama yaratığın bir And tilkisi olduğu ortaya çıkınca şaşkına döndüler. Şaşırtıcı bir şekilde, bu, bir sokak köpeğini kurtardığına inanan başka bir şüphelenmeyen evcil hayvan sahibinin başına tekrar geldi.