Neslican'ın cenaze töreniyle ilgili detaylar belli oldu

Tedavi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde vefat eden Neslican Tay'ın cenazesi memleketi Rize'de toprağa verilecek.

Neslican'ın cenaze töreniyle ilgili detaylar belli oldu

Kansere karşı verdiği mücadeleyle tüm Türkiye’nin sevgisini ve takdirini kazanan Neslican Tay'ın cenaze töreni ile ilgili detaylar belli oldu. . Cenaze töreniyle ilgili detaylar, Neslican’ın ailesi tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Neslican Tay’ın cenazesi 21 Eylül Pazar günü memleketi Rize’nin Sahil Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla yine merkeze bağlı Pehlivan Mahallesi'nde toprağa verilecek.

Neslican Tay'ın dayısı Ömer Yazıcı yaptığı açıklamada, "Bu süreçte bizi bırakmayan yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar. Neslican'ı dün gece kaybettik. Ama Neslican'ın bedenini kaybettik. Neslican'ın ruhu ve başlattığı savaş, başlattığı mücadeleyi miras olarak vasiyet olarak kabul ettik. Devam ediyoruz, devam ettireceğiz. Cenazesi Rize'de olacak. Yarın Rize Sahil Camii'nde öğlenden sonra cenaze namazını kılıp aile kabristanımıza defnedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Neslican Tay’ın cenazesi tedavi için yattığı hastaneden alınarak memleketi Rize’ye götürülmek üzere yola çıktı. Neslican’ın ailesi büyük üzüntü yaşarken, hastaneye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve sanatçı Haluk Levent aileye başsağlığı diledi. Hastaneden otobüsle alınan cenaze, Neslican’ın ailesiyle birlikte memleketi Rize’ye doğru yola çıktı.