Netflix, 2021'de Altın Küre Ödüllerini topladı

Netflix 2021'de The Crown, Trial of the Chicago 7, I Care A Lot, Ma Rainey's Black Bottom ve The Queen's Gambit yapımları ile Altın Küre ödüllerini topladı.

Netflix, 2021'de Altın Küre Ödüllerini topladı

Koronavirüs salgını sürecinde geleneksel TV yayıncılığının ertelenmesiyle çekim tarihleri ve rafa kaldırılan projeler, bayrağı dijital yayın platformlarına devretti. Hal böyle olunca Altın Küre ödüllerinde bu yıl dijital yapımlar boy gösterdi. 2021'in Altın Küre ödüllerine başta Netflix olmak üzere ağırlıklı olarak dijital yayın platformlarının yapımları aday gösterildi.

Bu yılki ödüllerde öne çıkan dijital yayın platformu Netflix'in yapımları arasında, The Crown En İyi Drama, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerine layık görülürken, Trial of the Chicago 7 En İyi Senaryo ödülünü aldı. I Care A Lot Komedi / Müzikalde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, Ma Rainey's Black Bottom ise, kısa bir süre önce kanserden vefat eden oyuncu Chadwick Boseman sayesinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

İzleyicileri arasında bir satranç furyası başlatan The Queen's Gambit ise En İyi Mini Dizi ve Mini Dizi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini topladı. Netflix'in yanı sıra başka dijital yayın platformları da aldığı ödüllerle adınadan söz ettirdi.  Disney Plus’ın Soul'u En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Orijinal Skor olmak üzere iki ödül aldı.

Amazon ve BBC’den Small Axe John Boyega; Mini Dizi Performansı için En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görülürken, Andra Day ise The United States vs Billie Holiday'deki çalışmasıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.