Netflix abone kaybedince bakın ne yaptı! Netflix'ten kullanıcılarına yeni özellik

Netflix abone kaybını durduramayınca flaş bir karar aldı. 2022’nin ilk çeyreğinde 200 bin müşteri kaybettiğini açıklayan Netflix abone kaybını engellemek için yeni bir özellik başlattı. Artık kullanıcılar, Netflix'teki içerikleri yaklaşık altı aylık bir süre boyunca, önceden izleyebilecek.

Netflix abone kaybedince bakın ne yaptı! Netflix'ten  kullanıcılarına yeni özellik

Artan üyelik ücretleri sonucu devamlı abone kaybeden Netflix'le ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son zamanlarda abone memnuniyeti konusunda yetersiz kalan dijital platform Netflix, kullanıcıları için yeni bir karar aldı. Artık kullanıcılar, Netflix'e henüz yüklenecek olan birçok film ve dizi içerikleri önceden izleyebilecek. Aboneler bu özellikten yaklaşık altı aylık bir süre boyunca faydalanabilecek.

Edinilen bilgilere göre, Netflix kullanıcıları henüz yayınlanmamış fakat yayınlanacak olan birçok içeriği önceden izleyebilecek. Netflix'in yaptığı bu yenilik ABD’de test edilmeye başlandı. Medya Merkezi’nde basın hesabı olan gazetecilere ve editörlere yeni erken erişim programının benzeri sunuldu. Netflix'in bu yeni özelliğinden sadece aboneler faydalanmayacak, tüm kullanıcılar faydalanabilecek. Yakında Netflix izleyicileri bu imkana sahip olabilecek.

Netflix abone kaybedince bakın ne yaptı! Netflix'ten  kullanıcılarına yeni özellik - Resim : 1

NETFLİX ÖNCEDEN İZLEME ÖZELLİĞİ

Netflix'te erken erişim programına katılmaya davet edilen aboneler, Netflix’e eklenecek birçok filmi ve diziyi yaklaşık altı aylık bir süre boyunca önceden izleyebilecek. Şirket katılımcılarına, izledikleri Netflix içerikleri ile ilgili düşüncelerini belirtebilecekleri bir anket de yollayacak. Bu anketin ise amaçla kullanılacağı henüz bilinmiyor. 

Netflix abone kaybetmemek için daha önce de buna benzer adımlar atmıştı falat abone kaybını engelleyememişti. Bunun sebebi ise Netfliz üyelik ücretlerindeki artış ve içeriklerin izleyiciye yeni bir şey sunmaması sayılabilir. Netflix'in daha önce de attığı adımlardan örnek vermek gerekirse Netflix, ilk kısmı 27 Mayıs’ta, ikinci kısmı 1 Temmuz’da gösterime girecek olan Stranger Things 4’ün ilk 8 dakikasını geçtiğimiz günlerde YouTube kanalında yayınladı. Ayrıca Love, Death & Robots dizisinin ise üçüncü sezon birinci bölümünü ücretsiz bir şekilde paylaştı.

Gizlilik sözleşmesi imzalatacak

Netfliz'in erken erişim programı, sınırlı sayıda aboneyle test edilmeye başlandı. Bu yeni özellik kullanıcılara Netfliz içeriklerini önceden izleyebilme fırsatı sunuyor. Netflix bu programa katılmak isteyen kullanıcalara gizlilij sözleşmesi imzalatacak. Bu şartı kabul eden kullanıcılar, içerikleri herkese açık mecralardan paylaşamayacak.

Netflix abone kaybedince bakın ne yaptı! Netflix'ten  kullanıcılarına yeni özellik - Resim : 3

150 kişi işten çıkarıldı

Resmi verilere göre Netflix, 100 milyon kişi tarafından şifre paylaşımı yoluyla kullanılıyor. Netflix CEO'su Reed Hastings, ortak kullanım nedeniyle bazı ülkelerde abone kazanmakta zorlandıklarını belirtti. Netflix diğer yandan da maddi olarak zorluk çekiyor. Bundan dolayı geliştirmekte olduğu bazı projeleri raf kaldırmış durumda. Ayrıca 150 çalışanını da işten çıkardı.