Netflix en iyi 10'u yayınlamaya başladı

Dijital dizi ve film izleme platformu Netflix, yeni bir uygulama başlattı. Ana sayfada gösterilen film ve diziler arasından en çok izlenen 10 filmi seçen platform, kullanıcılara popüler içeriklerin hangileri olduğunu gösteriyor.

Netflix en iyi 10'u yayınlamaya başladı

Arama motoru Google'da sıkça kullanılan, "Netflix dizi tavsiyeleri, Netflix film tavsiyeleri" aramalarının ardından şirketten hamle geldi. Artık herkes en çok izlenen içerikleri direkt olarak ana ekranda görebilecek. Netflix Top 10 veya diğer adıyla Netflix En İyi 10 listesi kullanıma sunuldu.

Yeni başlanan uygulamada dikkat çeken özellik dizi ve filmlerin şu an için birlikte sunulması. Kullanıcı giriş yaptıktan sonra karşısına çıkan filmler arasında en çok izlenenlerin üzerinde 'top 10' ibaresi yer alıyor. Bu sayede gün içinde en çok izlenen içeriklerin ne olduğunu direkt görebiliyorsunuz. 

Liste daha sonra kategorilerine göre ayrılacak ve dizi, film, belgesel gibi çeşitlendirilecek. Bu kullanıcılar için her ne kadar iyi gibi görünse de, bu sayede Netflix'in yönlendirmede de bulunabileceği düşünülüyor.

Platformda yayınlanan popüler içerikler geçmişte ön plana çıkarılmış olsa da, ilk kez başlıklar bu şekilde sıralanıyor. Geçtiğimiz bahardan bu yana konuşulan bu özellik İngiltere ve Meksika'da test ediliyordu. Artık tüm dünya genelinde kullanıma sunulmaya hazır olduğu açıklandı.

Netflix tarafından yapılan açıklamada "Harika bir film veya TV şovu izlediğinizde, onu aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşırsınız veya iş yerinde konuşursunuz. Böylece diğer insanlar da keyfini çıkarabilirler. Bu liste çok daha hızlı ve kolay bir şekilde izleyecek bir şeyler bulmamıza yardımcı oluyor." ifadeleri kullanıldı. Bu listenin tüm ülkelerde aktif hale gelmesi biraz zaman alabilir.