Netflix Jurassic World Kretase Kampı isimli çocuk dizinde tepki çeken eşcinsel sahnesi!

Yayınlandığı tarihten itibaren Netflix'te çocukların severek takip ettiği 'Jurassic World Kretase Kampı' dizinini son sezonunda yer alan sahne sosyal medyada gündem oldu. Dizinin ilk 4 sezonu 7+ olarak yayımlanırken 5. sezonunda 18+'ya geçti. İlk 4 sezonu çocukların izlediği dizinin devamındaki eşcinsel içerikli sahneler ailelerin tepkisine neden oldu.

Netflix Jurassic World Kretase Kampı isimli çocuk dizinde tepki çeken eşcinsel sahnesi!

Netflix yapımı Jurassic World Kretase Kampı, Zack Stentz tarafından geliştirilen, usta sinemacı Steven Spielberg, yazar Michael Crichton’ın çok ses getiren dijital platformda yayınlanan bir Amerikan animasyon bilimkurgu aksiyon-macera akışı televizyon dizisidir. 18 Eylül 2020'de seyircilerle buluşan dizi çocukların dinozor merakını ciddi anlamda tetikledi. İlk 4 sezonu 7+ olarak yayınlanan dizi, son sezonunda 18+ olarak yayınlanmaya başladı. Son sezonun 9. bölümde yayınlanan sahnede 2 kadın karakter olan Sammy Gutierrez ve Yasmina Fadoula'nın öpüşme sahnesi tepki topladı.   

Netflix yapımı “Jurassic Park” son derece inandırıcı teknolojisiyle de diğer heyecanlı canavar filmlerinden ayrılıyor. Bugünlere kadar gelen devam filmleri, zoraki şekilde canlandırılan ve insanların keyifleri için sergilenmeye zorlanan dinozorların yarattığı dehşet fikrinin hiç eskimediğini bize gösterdi. Nitekim şimdi de genç çocuklar için yapılmış bu animasyon diziyle aynı tema devam ettiriliyor. 

Dinozorların insanları yediği sahneleri göstermiyor olsa da son sezonda yaşanılan arkadaşlıklar başka seviyeye çıkarılıp dizideki Sammy ve Yaz karakterleri birbirlerine aşık oluyor. 5. Sezon 18. Bölüm ise çocuklara açık bir şekilde öpüşme sahnesi gösteriliyor.

Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yavuz Samur Netflix yapımı bu diziyi çocuklara önerdiğini fakat son sezonundaki sahnelerin uygunsuzluğunu sosyal medya hesabından paylaştı. Samur "Bu zamana kadar 7 yaş ve üstü bu diziyi izleyen çocuklar ve ebeveynleri elbette dizinin yeni sezonu çıkmış diye yaşının artık 18+ olmasına dikkat etmeyeceklerdir ve çocuklarına izleteceklerdir. Ancak bu yaştaki çocukların izlediği bir dizide açık bir şekilde direkt öpüşme sahnesinin konulmasını doğru bulmamakla birlikte gereksiz ve malesef ki artniyetli buluyorum. Haricinde elbette burada yorumlarda bu konuda çalışma yapan ve uzman olanların değerli görüşleri de yer alacaktır ancak ben de naçizane görüşlerimi belirtmek istedim. Bu konuda dizi yurt dışında haklı olarak veliler ve çocuklar tarafından çokça eleştirilmiş. Şiddet görüntülerini dikkatlice gizleyen dizinin, hassasiyetini burada da göstermesini ben beklerdim. Bu konular 7 yaşındaki bir çocuk için henüz çok erken ve anlaşılması çok zor olabilir. Bu arada bu tarz içeriklerin özellikle küçük yaştaki çocuklara ne dizilerde, ne filmlerde, ne oyunlarda, ne televizyonda, ne reklamlarda ne de uygulamalarda gösterilmesini doğru bulmuyorum." dedi.

Netflix Jurassic World Kretase Kampı isimli çocuk dizinde tepki çeken eşcinsel sahnesi! - Resim : 1

Netflix'te Çocuk dizileri ve çizgi filmler kategorisinde olan bir dizide açık bir şekilde direkt öpüşme sahnesinin konulmasını doğru bulmayan veliler tepki gösterdi.

Netflix Jurassic World Kretase Kampı isimli çocuk dizinde tepki çeken eşcinsel sahnesi! - Resim : 2

Çocuk gelişim uzmanları ve bu alanda çalışan uzmanların yorumları olaya son noktayı koyacaktır.