Kesikbaş cinayetinde flaş gelişme! Tecavüzcü dedi 'Yasak aşk' çıktı

Isparta'da yaşayan Nevin Yıldırım, kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek, "İşte namusumla oynayanın kellesi" diyerek köy meydanına atmıştı. Davadaki bilgi-belgeler yasak aşk olduğunu ortaya koydu.

Kesikbaş cinayetinde flaş gelişme! Tecavüzcü dedi 'Yasak aşk' çıktı

Isparta'da yaşayan Nevin Yıldırım, kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek, "İşte namusumla oynayanın kellesi" diyerek köy meydanına atmıştı. Davada ortaya koyulan bilgi ve belgelerin ardından verilen kararda, tüm uyarılara rağmen Yıldırım ve öldürülen Gider'in birlikteliklerini sürdürdüğü belirtilerek, Keziban'ın eşi Nurettin'e, "Beni istemiyorsan boşanırım. Sana istediğin kızı bulman için yardımcı olurum. Ancak bu kardeşimin gelini, bununla olmaz, bundan uzak dur. İkinizin de çocukları var" dediği, Nurettin'in de, "Bitirmeye çalışacağım" diye karşılık verdiğine değinildi.

2012'de Keziban'ın, eşi Nurettin'in cep telefonunu alarak incelediği sırada, rehberde, "Mavilim" ismiyle kayıtlı bir kişiyle Nurettin'in sık sık görüştüğünün, telefonda sanık Yıldırım'ın çok sayıda fotoğrafının olduğunu gördüğü anlatıldı.

Gider ve Yıldırım'ın, 5-6 günde bir haberleşerek buluştuğu ve cinsel ilişkiye girdiği belirtilen kararda, sanık Yıldırım'ın Şubat ayında ilişkiye girdikleri sırada hamile kaldığından bahsedildi.

Kocasına "çocuk senden değil" mesajı göndermiş

Karnındaki çocuğun 5 aylık olduğunu eşi İsmail'e söyleyen sanık Nevin Yıldırım'ın eşine gönderdiği mesajda "Çocuk tam 5 aylık oldu. Sen gideli kaç ay oldu hesapla. Ben sana demedim mi çocuk senden değil diye, sen 'benim' dedin. Sen korunmuyor muydun?" dediği belirtildi.

Telefon konuşması sonrası başını gövdesinden ayırdı

Bunun ardından telefonla sanık Nevin'i arayan Nurettin'in, sanıkla yaklaşık 15 dakika boyunca telefonda konuştuğu belirtilen kararda, öldürülen Nurettin'in birkaç aydır yanında taşıdığı tabancayı yanına alarak Nevin'in evinin yakınında bulunan açıklık alana geldiği kaydedildi.

Nurettin'in sanığın evinin damına çıktığı vurgulanan kararda, sanık Nevin'in evde bulunan bıçak ve av tüfeğini alarak Nurettin'e yaklaşık 6 metre mesafeden nişan alarak iki el ateş ettiği, yere düşen Gider'in sürünerek kaçmaya çalışması üzerine ise, sanığın tekrardan 3 el ateş ettiği, bu atışların ikisinin kasık birinin de Nurettin'in başına isabet ettiği anlatıldı. Sanık Nevin'in, av tüfeğinden çıkan mermilerle Nurettin'in yaşamını yitirmesi sonrasında çıkardığı bıçakla maktulün başını gövdesinden ayırdı ve elindeki bıçağı Nurettin'in göğsüne sapladığı belirtildi.

114 saatlik telefon görüşmesi

Kararda, sanık Yıldırım'ın Gider'in başını eline alıp av tüfeğini omzuna astıktan sonra köy meydanında bulunan kahvenin önüne gittiği, öldürülen Nurettin Gider'in başını köy meydanına atarak, "İşte namusumla oynayanın kellesi, benim arkamdan konuşmayın" diyerek eve döndüğünden bahsedildi.

Kurulun gerekçeli kararında, tanıkların anlatımları, sanığın gider tarafından çekilmiş maktulün güneş gözlüğünü takıp gülerken ki fotoğrafı, sanıkla maktul arasında 3 yıla yayılan telefon görüşmeleri, 2012'de gerçekleşen 114 saat 47 dakika 33 saniyelik toplam konuşma süresi, sanık ve öldürülen Gider arasındaki görüşme ve mesajlarda, "Seni seviyorum, canım" gibi sevgi içeren samimi sözlerin kullanıldığına ilişkin iletişim kayıtları ve buna ilişkin tanık beyanları, sanık Nevin Yıldırım'ın bu sözleri maktulden korktuğu için söylediği bir bütün halinde değerlendirildiğinde, sanığın Nurettin Gider'ın birkaç yıl boyu süren sistematik tecavüzüne uğradığı için Gider'i öldürdüğü yönündeki cezadan kurtulmaya yönelik soyut iddiadan ibaret savunmasına itibar edilemeyeceğine yer verildi.

Olayda, maktulden kaynaklanarak sanığa yönelen haksız bir fiilin bulunmadığının kaydedildiği kararda, sanığın rızaya dayalı olarak maktulle yaşadığı cinsel birlikteliğin, sanık lehine haksız tahrik hükmünün uygulanmasına yol açmayacağına değinildi.

Kesikbaş cinayetinde flaş gelişme! Tecavüzcü dedi 'Yasak aşk' çıktı - Resim : 1

Mahkeme heyetine saygısızca davranmış

Ayrıca kararda, duruşma sırasında tanık olarak beyanları alınırken taşkınlık yapması ve birçok kez mahkeme heyetine karşı gülerek gayri ciddi bir tutum sergilemesi ve yargılamalar boyunca olumsuz hal ve tutum içinde bulunması sebebiyle sanık Yıldırım'a takdiri indirim hükmünün uygulanmaması kararında bir isabetsizlik bulunmadığı aktarıldı.

Bu gerekçeler ışığında kurul, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itirazı reddederek, yerel mahkeme tarafından verilen kararı onadı.

Kaynak: SABAH