Nihat Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? TFF Başkanı Nihat Özdemir neden istifa etti?

Spor dünyasına TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifa ettiği iddiası bomba gibi düştü. Bunun üzerine, Nihat Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? gibi sorular aratılmaya başlandı. 71 yaşındaki iş insanının istifa sebebi araştırılıyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir neden istifa etti? İşte, detaylar...

Nihat Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? TFF Başkanı Nihat Özdemir neden istifa etti?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in istifa ettiği iddia edildi. Futbol gündemine bomba gibi düşen istifa haberinin ardından Nihat Özdemir, kimdir, kaç yaşında, nereli? merak edildi. LİMAK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübünün eski 2. başkanı olan TFF Başkanı Nihat Özdemir neden istifa etti? İşte, Nihat Özdemir'in hayatı ve istifa sebebi...

Nihat Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? TFF Başkanı Nihat Özdemir neden istifa etti? - Resim : 1

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR?

Nihat Özdemir,5 Nisan 1950'de Diyarbakır'da dünyaya geldi. Türk iş insanı ve spor yöneticisi olan Özdemir, TFF Başkanlığından istifa etmesiyle gündeme geldi.

Nihat Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? TFF Başkanı Nihat Özdemir neden istifa etti? - Resim : 2

Özdemir, evli ve 2 çocuk babasıdır. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisinden makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu. Üniversitedeyken Necmettin Erbakan'ın asistanlığını yaptı. İngilizce bilen Nihat Özdemir, sanayi, turizm ve inşaat alanlarında yatırımlar yaptı.

Nihat Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? TFF Başkanı Nihat Özdemir neden istifa etti? - Resim : 3

Ankara'nın Bilkent semtinde yaşayan Özdemir, Limak adlı inşaat şirketinin sahibidir. Sabiha Gökçen Havaalanı'nın hissedarı da olan Özdemir,  MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe'de yöneticilik yaptı. Fenerbahçe'de Ali Şen ve Aziz Yıldırım yönetimlerinde yer aldı. Aziz Yıldırım yönetiminde uzun yıllar Fenerbahçe Başkan Vekili olarak görev yaptı.

Nihat Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? TFF Başkanı Nihat Özdemir neden istifa etti? - Resim : 4

2012'de yaptığı "20 milyon Fenerbahçe taraftarının 2-2,5 milyonu cemaat mensubudur" açıklaması tepki çekti. 1 Haziran 2019'da girdiği  TFF başkanlık seçiminde 179 oy olarak federasyonun 42. başkanı oldu. 

Nihat Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? TFF Başkanı Nihat Özdemir neden istifa etti? - Resim : 5

2020 yılında verdiği bir demeçte "Türk futbolunda 9 yıldır şike tartışması yok" diyerek Türk futbolundaki şike davasını ima ettiği öne sürüldü. Bunun ardından gelen tepkiler üzerine ihraç istemiyle Fenerbahçe Disiplin Kuruluna sevk edildi. İhraç edilmeden önce Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti. Nihat Özdemir, Forbes'in 2021 verilerine göre 2,3 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin 5. insanıdır.

TFF BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR NEDEN İSTİFA ETTİ?

Türkiye Futbol Federasyonu'nda Tahkim Kurulu'nun, MHK'nın görevden aldığı hakemler ve gözlemcilerle ilgili kararını bozmasının ardından yaşanan kriz sürüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir görev süresinin bitimine 1 yıl kala istifa etti. Nihat Özdemir'e kulüplerin dışında kendi yönetimiyle de çatışma yaşadığı biliniyordu. İstifaların, fikir ayrılıklarından kaynaklandığı belirtildi.