Okullara ara tatil ne zaman? 1 hafta ara tatil ne zaman? Ramazan’da okullar tatil mi? MEB açıkladı!

Ara tatil ne zaman, Ramazan ile birleşecek mi sorusu milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen tarafından araştırılıyor. MEB, 2022-2023 eğitim öğretim takvimini daha önce açıklamış, yarıyıl tatilini depremler nedeniyle uzatmıştı. Kamuoyunda okulların tatilinde değişiklik olup olmayacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların tatili ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Okullara ara tatil ne zaman? 1 hafta ara tatil ne zaman? Ramazan’da okullar tatil mi?

Okullara ara tatil ne zaman? 1 hafta ara tatil ne zaman? Ramazan’da okullar tatil mi? MEB açıkladı!

Okullara ara tatil dönemi milyonlar tarafından merak ediliyor. Yarıyıl tatilinin deprem nedeniyle uzatılması sonrasında MEB’in tatil takviminde değişikliğe gidip gitmeyeceği merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ara tatil dönemi ile ilgili açıklama yaptı.

NİSANDA ARA TATİL VAR MI, İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler, Ramazan bayramıyla aynı tarihlere denk gelecek. Bakan Özer, yaşanan deprem felaketi nedeniyle izin ve tatillerin iptalinin gündemde olmadığını açıkladı.

ARA TATİL İLE RAMAZAN BİRLEŞİYOR MU?

Okulların ikinci ara tatili, 21 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek. Ara tatilde öğretmenler idari izinli sayılacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK, YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

12 Eylül 2022'de başlayan eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.