Norveç kadın plaj hentbolcuları bikini yerine şort giydikleri için ceza aldı

Norveç kadın hentbol takımı oyuncuları, yönetmeliğe aykırı olarak bir maça bikini yerine şortla çıkmaları nedeniyle kişi başı 150'şer euro, takım olarak da 1500 euro para cezasına çarptırıldı.

Norveç kadın plaj hentbolcuları bikini yerine şort giydikleri için ceza aldı

Norveç Hentbol Federasyonu, oyuncuların çarptırılacağı olası cezayı ödemeye hazır olduğunu bildirmişti.

Edinilen bilgiye göre kadın hentbol oyuncuları, çok fazla açık buldukları için bikini yerine şortla oynamak istediler. Ancak bu talep Uluslararası Hentbol Federasyonu tarafından kabul edilmedi.

Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonası'nda İspanya karşısında kaybettikleri üçüncülük mücadelesine İskandinavlar, Uluslararası Hentbol Federasyonu'nun resmi kıyafet uygulaması olan bikini yerine şort giyerek çıktılar.

Sprorcularına sahip çıkan Norveç Hentbol Federasyonu Başkanı Kare Geir Lio ise, yaptığı açıklamada, "Elbette olası bir cezayı biz ödeyeceğiz. Hepimiz aynı gemideyiz." dedi.

'Bikini mi, şort mu?' meselesi, plaj sporları çevreleri arasında uzun zamandır tartışma konusu.

Bazı oyuncular bikininin çok aşağılayıcı ve maç sırasında pratik olmadığı görüşünde.

Norveç, Avrupa Şampiyonası öncesi, karşılaşmalara şortla çıkmak için Avrupa Hentbol Federasyonu ile temasa geçerek izin istedi.

Ancak Oslo'ya kuralların ihlalinin para cezasıyla cezalandırılabileceği yanıtı geldi.

Bu duruma tepki gösteren ve "En önemli şey, sporcuların rahat edebileceği ekipmanlara sahip olmak." diyen Lio, "Standartlaştırılmış kurallar altında özgür bir seçim olmalı." sözleriyle sporculara seçim hakkı tanınmasını istedi.

Avrupa Hentbol Federasyonu ise durumu takip ettiğini ancak olası bir cezaya henüz karar vermediğini bildirdi.

Kıyafet yönetmeliğine yönelik mevcut kuralları değiştirmeye yönelik Norveç'in başlattığı girişim bu önümüzdeki aylarda yetkililer tarafından görüşülecek.

Konu Avrupa Hentbol Federasyonu'nu aşıyor. Bu durumda son sözü Uluslararası Hentbol Federasyonu söyleyecek.

Gazetecilere e-posta yoluyla açıklama yapan Avrupa Hentbol Federasyornu Sözcüsü Andrew Barringer, "Avrupa Hentbol Federasyonu, bu durumu üye federasyonların isteği doğrultusunda değiştirmeye kararlı ama kurallardaki değişiklik sadece Uluslararası Hentbol Federasyonu seviyesinde değiştirilebilir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Euronews