Nükleer tesiste güvenlik açığı! Böyle girebildi...

Japonya'nın Niigata eyaletindeki Kaşiwazaki-Kariwa nükleer santralinde bir çalışan bir başka çalışanın kimliğini kullanarak, kapılardan geçti ve merkez kontrol odasına giriş yapabildi. Ajansın güvenlik açığı sorununun kapsamlı olarak soruşturacağı kaydedildi.

Nükleer tesiste güvenlik açığı! Böyle girebildi...

Japonya'nın Niigata eyaletinde faaliyetini sürdüren Kaşiwazaki-Kariwa nükleer santralinde tespit edilen güvenlik açığı şok etti. Kamu yayıncısı NHK'nın haberine göre TEPCO'nun bir çalışanı, ülkenin kuzeybatısında Niigata eyaletindeki Kaşiwazaki-Kariwa nükleer tesisi içerisinde kimliğini kaybetti ve malzeme dolabından aldığı başka bir çalışanın kimliğini kullanarak, kapılardan geçti ve merkez kontrol odasına giriş yaptı.

TEPCO, merkez kontrol odasına girişte güvenlik açığının tespit edilmesi sonrası durumu Nükleer Düzenleme Kurumuna (NRA) bildirdi.

NRA Başkanı Toyoşi Fuketa, düzenlediği basın toplantısında, nükleer tesislerin olası terör saldırılarına karşı eksiksiz önlemler alması gerektiğini söyledi. 

Toyoşi TEPCO'nun vakayı NRA'ya raporlaması sonrası, ajansın güvenlik açığı sorununun kapsamlı olarak soruşturacağını belirtti.