Numan Kurtulmuş: Türkiye kimsenin çıkarına göre hareket etmez

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tv100 ekranlarında Ahmet Kasım Han’ın sunduğu Yüz Yüze programına konuk oldu. Kurtulmuş, “Türkiye o çevrenin veya bu bölgenin ya da kimsenin çıkarına göre hareket edecek bir ülke değildir. Türkiye kendi ekseninde tahkim etmek mecburiyetindedir” dedi.

tv100 ekranlarında Ahmet Kasım Han’ın sunduğu Yüz Yüze programına AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuk oldu. Yüz Yüze'de Türkiye'nin İdlib'de atacağı adımlar, Suriye'de çözüm süreci ve Türk siyasetindeki tüm gelişmeler konuşuldu.

Numan Kurtulmuş canlı yayında ailesinden ve yaşadığı semti olan Fatih’ten de bahsetti.

Kurtulmuş, “Babam perşembe günleri muayenehanesinde hiç kimseden para almazdı. Kapıya “Perşembe günleri ücretsizdir” diye tabela asmıştı. O tabelayı hala saklarız” dedi.

Yaşadığı semt için, “Sadece Fatih için değil, eski İstanbul'un, eski İstanbulluların aklında kalan o lezzetler o hatıralar vesaire bunların birçoğunun artık olmadığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Necip Fazıl’ın bir mücadele ve fikir adamı, iz bırakmış bir insan olduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, kendisine Erbakan’ın Prensi denildiği sorusu üzerine, “Ben o cümleleri demokrasi içerisinde doğru bulmam. Belki pederin o zamanlarda yakınlığından dolayı söylenmiş olabilir. Ancak siyasette, demokraside bir kimse, kimsenin prensi ya da hiç kimse, bir kimseyi veliaht tayin etme gibi bir hakkı da yok” açıklamasında bulundu.

İdlib’deki hain saldırı ile ilgli de konuşan Prof. Dr. Kurtulmuş, “Bir kere bir ülke yönetiminin, rejiminin yapabileceği en adi iştir. Türkiye İdlib’de üzerine düşen sorumluluklarını yerine getiriyor. Ateşkese uymayan taraf rejim tarafıdır. Türkiye ve Rusya stratejik bir ortaktır” dedi.

ABD’nin sözde Ortadoğu Barış Planı

Turmp’ın Beyazsaray’da Netanyahu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı ile ilgili olarak Kurtulmuş, “Yüzyılın planı diye bir ihanet planını ortaya koyuluyor. Ne yazık ki İslam coğrafyasının içerisinden bazı adamlar bile koltuklarında oturmak için ya da alacakları 3-5 kuruş için bu plana ses çıkarmıyor” açıklamasında bulundu.

Numan Kurtulmuş, , “Türkiye o çevrenin veya bu bölgenin ya da kimsenin çıkarına göre hareket edecek bir ülke değildir. Türkiye kendi ekseninde tahkim etmek mecburiyetindedir” dedi.