O banka kesenin ağzını açtı! 8 bin TL promosyon! Emeklilere promosyon miktarında zirve 8 bin TL'yi aştı!

Emekli promosyon ödemeleri son dönemin en çok araştırılan konusu oldu. Bankalar, emekli maaşı zammı sonrası promosyon ödemelerinde ciddi bir artışa giderken emekliler de en çok ödeme yapan bankaları merak ediyor. Bazı bankalarda promosyon rakamları 8 bin TL'ye dayandı.

O banka kesenin ağzını açtı! 8 bin TL promosyon! Emeklilere promosyon miktarında zirve 8 bin TL'yi aştı!

Temmuz zammının ardından bankaların emekli promosyon yarışı hız kesmeden devam ediyor. Özel bankalar arasındaki emekli promosyon miktarı artışı daha önce görülmemiş seviyelere ulaştı. Bankalar son dönemde sık sık emeklilerle ilgili ya bir kredi kampanyası da bir promosyon kampanyasının detaylarını duyuruyor. Kamu bankaları ise konuya ilişkin herhangi bir artış ya da kampanya yapmadan sessiz kalmayı tercih ediyor. 

Temmuz’da SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %42,35 oranda, memur ve memur emeklilerine de %41,69 oranda zam yapıldı. Öte yandan en düşük emekli maaşı da 3.500 TL’ye yükseltildi. Maaşların artmasıyla bankaların sunduğu emekliye nakit promosyon tutarları da yükseldi.

Bankalar, 2017 yılından bu yana maaşını kendi bankasına 3 yıl taahhüt ile taşıyan emeklilere nakit promosyon ödemeleri yapıyor. Bu ödemeleri yaparken Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşma yapan bankalar, belli bir tutarın altında promosyon ödemesi yapamazken, diledikleri gibi yüksek promosyon verebiliyorlar. Kamu bankalarında bu ödemeler taban tutardan yapılırken, özel bankalarda bu ödemeler çok daha yüksek tutarlarda yapılabiliyor. Bankaların promosyon yarışlarında söz konusu ödemeler 8.000 TL’yi aşmaya başladı. 

Temmuz ayında milyonlarca emekli vatandaşın maaşının artması ile birlikte bankaların emekli maaşını kendi bankalarından 3 yıl taahhüt ile alanlara verdiği nakit promosyonlar da artmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda ortalama en fazla 3.000 TL’ye kadar verilen promosyonlar artık bazı bankalarda 8.000 TL’yi de aşmaya başladı. Birçok banka emekli maaş tutarlarında aylık net maaş miktarına göre değişen miktarlarda ödeme yapmaya devam ediyor.

ING Bank emekliye ödeyeceği promosyon miktarını açıkladı!

ING emekli maaşını taşıyanlara, maaş tutarına göre 7.000 TL’ye varan ek koşulsuz nakit promosyon verecek. Emekliler ayrıca, 5 emekli arkadaşını daha ING’li yaptığı taktirde, ek olarak 1 bin 250 TL’ye varan promosyon hakkı elde edecek. Böylelikle, emekliler toplamda 8 bin 250 TL’ye varan promosyon kazanma fırsatını verilecek.

Emekli maaşını ING’ye taşıyanlar,

- 1 aylık toplam gelir tutarları; 1.500 TL’ye kadar ise 4 bin 650 TL

- 1 bin 500 TL – 2 bin 500 TL arası ise 5 bin 800 TL 

- 2 bin 500 TL ve üzeri ise 7 bin 000 ek koşulsuz nakit promosyon almaya hak kazanıyor.

Emekli maaşını 3 yıl boyunca ING Türkiye’den alma taahhüdü veren ve nakit promosyon ödemesi alan mevcut ve yeni emekli maaş müşterileri de ING’nin promosyon kampanyasından yararlanabiliyor. ING Türkiye’nin kampanyasından 5 Ağustos 2022 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında nakit promosyon alan müşteriler faydalanabiliyor.