O kurumdan emekli promosyon müjdesi! Promosyonlara güncelleme geldi! Peki, hangi kurum? Ne kadar promosyon ödeyecek? Promosyon şartları neler?

Yaz mevsiminin ortasından beri konuşulan ve gündemdeki yerini koruyan promosyon konusu, o kurum tarafından yapılan güncelleme açıklamasıyla tekrar canlandı. Peki, hangi kurum promosyon veriyor? Promosyon ödemesi ne kadar? Promosyon şartları neler? Emeklileri meraklandıran haberin detayları...

O kurumdan emekli promosyon müjdesi! Promosyonlara güncelleme geldi! Peki, hangi kurum? Ne kadar promosyon ödeyecek? Promosyon şartları neler?

Geçtiğimiz Temmuz ayından beri gündemden düşmeyen emekli promosyon ödemeleri, yine gündeme geldi. Özel bankaların yarışına geçtiğimiz haftalarda kamu bankaları da katılmış, emekli müşterilere yapılan ödemelerde güncelleme yapılmıştı. Promosyon ödemeleriyle alakalı bir haber daha geldi. Promosyon ödemesinde güncelleme yapıldı... Peki hangi kurum? Promosyon ödemesi ne kadar oldu? Promosyon ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar...

Promosyon ödemelerinde güncelleme

PTT, tarafından ödenecek promosyon tutarlarına güncelleme geldi. Konuya ilişkşin açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı “Kurumumuz ile bankalar arasında 2020/Mart ayında imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödemesine ilişkin protokoller 01.11.2022 tarihinde güncellenecek olup, aşağıdaki listede bulunan bankalarla yeniden protokol imzalanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

PTT güncellenen promosyon tutarları ne kadar?

3.500. – TL’ye kadar maaş alan vatandaşlara 3 yıl için toplam 3.000. - TL,
3.500. – 7.500. – TL arasında maaş alan vatandaşlara 3 yıl için toplam 3.500. – TL,
7.500 ve 10.000. – TL arasında maaş alan vatandaşlara 3 yıl için toplam 4.500. – TL,
10.000. – TL ve üzerinde maaş alan vatandaşlara 3 yıl için toplam 5.000.- TL

PTT  emekli promosyon ödemeleri ne zaman hesaplarda olacak?

SGK tarafından emekli promosyon ödemelerine ilişkin yapılan açıklamaya göre, promosyon ödemeleri 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren hesaplara yatmaya başladı. Güncellenen emekli promosyon ödemeleriyle birlikte promosyon tutarları da açıklandı. SGK ile bankalar arasında imzalanan protokole göre emekli promosyon tutarı güncellendi. SGK ile bankalar arasında imzalanan protokolde 19 banka protokol imzaladı. Emekli ve hak sahiplerine promosyon ödemelerine ilişkin promosyon ödemeleri 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle yatmaya başladı.